Ürün Geliştirme Dersi Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Ürün Geliştirme dersi alan öğrencilerin projeleri kapsamında “TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje desteği” programına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ürün Geliştirme dersi alacak öğrencilerin bir firmanın ilgi ve desteğinde “ürün geliştirme” projesi yapması beklenmektedir. Öğrenci Ürün geliştirme dersinde alan konusu üzerinde firmalarla temas kurarak bir proje önerisi geliştirebilir.

Öğrenci, öncelikle firmanın geliştirmek istediği veya üzerinde çalıştığı bir konuya yönlendirilmelidir.

Proje, dönem sonunda kaliteli model/prototip ve çizimlerle sunulmalı ve tüm projeler ilgili yerin Sanayi ve Ticaret odalarının sergi alanlarında ve fuarlarda sunulacaktır.

Sergi sonrası tanıtım ve yayın faaliyetleri önemlidir.

Projeler Red Dot Design Concept, iF Concept ve Braunprize gibi prestijli yarışmalara gönderilebilmeli veya Design week vb etkinliklerde, radyo ve televizyon kanallarında, çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmalıdır. Ayrıca; mezuniyet projeleri katalogu hazırlanacaktır.