Fakültemiz Öğretim Üyesinin, TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programına Projesi Kabul Edildi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yürütücülüğünde, Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tufan Can Ulu’nun araştırmacı olarak görev aldığı “Görüntü İşleme ile Çiçek Tripsi, Frankliniella Occidentalis (Thripidae:Thysanoptera) Zararının Tespiti ve Mücadelesi için Entomopatojen Nematodların Robotik Sistem ile Uygulanması” başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı’nın 2022-1 döneminde önerilen 1001 projeleri içerisinde desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje kapsamında, tarımsal ilaçlara doğal alternatif olan entomopatojen nematodların yapay zeka ve görüntü işleme teknolojisi kullanılarak sera uygulamalarındaki etkinliklerinin artırılması hedeflenmektedir. Proje sonunda biyolojik mücadelede kullanılacak özgün bir algoritma oluşturulacak ve patentli mevcut robotik sistem geliştirilecektir.