Ziraat Mühendisliği Programı İkinci Sınıf Bölüm Yerleştirme

Fakültemiz, Ziraat Mühendisliği Programına ve Biyosistem Mühendiliği Bölümüne öğrenci kabul etmektedir. Ziraat Mühendisliği Programına kayıt yaptırıp Güz ve Bahar Dönemini tamamlayan öğrencilerimiz Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Bitki Koruma Bölümlerine yerleşerek 2. sınıftan itibaren bölümlerinde eğitimlerine devam etmektedirler. Her Bahar dönemi bütünleme sınavlarının ilan edilmesinden sonra öğrencilerimiz Ziraat Mühendisliği Programı Bölüm Tercih Dilekçesini doldurup ıslak imzalı olarak  duyuruda belirtilen tarihler içerisinde Fakültenin elektronik ve fiziki adresine  göndermek zorundadır. Tercihler aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde değerlendirilerek yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Sonuç ilanı Güz Döneminden önce Fakültemiz duyuru sayfasından ilan edilmektedir.

Kriterler Açıklama
ÖSYM Puanı MF türü ÖSYM giriş puanlarının %50 (yüzde elli)’sinin alınması,

Yabancı uyruklu öğrencilerde ÖSYM puan türü olmadığı için bu puanlamadan muaf tutulur.

Genel Not Ortalaması Genel not ortalamalarının % 50 (yüzde elli)’sinin alınması,

Yabancı uyruklu öğrencilerde bu oran % 100 ( yüzde yüz) olarak alınır.

Tercihler Öğrenciler tercih formuna Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Bitki Koruma Bölümü olmak üzere her bölümü yazmak koşuluyla 3 (üç) tercih sıralaması yaparak ıslak imzalı olarak web sayfasında yapılacak duyuruda belirtilen tarihler arasında Fakültenin fiziki ve elektronik posta adreslerine gönderir.
Hesaplama ve Sıralama Yukarıdaki puanların toplanmasıyla hesaplanan yerleştirme puanına göre en yüksekten en küçüğe öğrencilerin başarı sıralaması elde edilir. Yabancı uyruklu öğrenciler ÖSYM puanı olmaksızın sadece genel not ortalamalarına göre kendi aralarında en yüksekten en küçüğe başarı sıralaması yapılır.
Bölümlere Yerleştirme Öğrencilerin bölümlere yerleştirilmesinde; başarı sıralaması ve tercih sıralaması dikkate alınarak, sayıları eşit ya da eşite yakın olacak şekilde bölümlere yerleştirme yapılır. Adayların yerleştirme puanının eşit olması durumunda merkezi yerleştirme puanı daha yüksek olana öncelik tanınır. Yabancı uyruklu öğrenciler için her bölüme Ziraat Mühendisliği Programına kayıtlı toplam öğrenci sayısının üçe bölünmesiyle her bir bölüme verilen kontenjan sayısının %15’ i kadar kontenjan verilir.  Yabancı uyruklu öğrenciler  genel not ortalaması ve tercih sıralaması dikkate alınarak kendi aralarında en yüksekten en küçüğe sayıları eşit ya da eşite yakın olacak şekilde bölümlere yerleştirme yapılır.