2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Çift Anadal ve Yandal Programı Kontenjanları ve Başvuru Süreçleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal Ve Yandal Programlarına İlişkin Uygulama Esasları Yönergesinin Çift Anadal Eğitim-Öğretim genel ilkeleri ve başlıca başvuru koşullarına göre öğrencilerimizin başvuruları aşağıdaki başvuru koşullarına göre değerlendirilecektir.

-Öğrenci ikinci Anadal lisans diploma programına, Anadal lisans diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.

-Başvuru anında Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 2.72 olan ve Anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile sınıfın en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci Anadal diploma programına başvurabilirler. Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 2.72 olan, ancak Anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile sınıfın en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden Çift Anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da Çift Anadal programına başvurabilirler. Çift Anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar Anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

Öğrencilerin başvuru dilekçeleri 08-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında ziraat@bilecik.edu.tr adresine ıslak imzalı olarak Fakültemizin elektronik ve fiziki adreslerine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihler dışında yapılacak başvurular ile ıslak imzası olmayan eksik bilgi olan dilekçeler kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Kontenjan Tablosu