Muafiyet ve İntibak Başvuru Duyurusu

Daha önce herhengi bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmüş olan öğrenciler, ders intibakları için Fakültemize kayıt yaptırdıktan en geç 15 (onbeş) gün içerisinde, aşağıda yer alan dilekçe formlarından kendilerine uygun olanı ile Fakültemizin fiziki ve elektronik adresine başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru ekinde, not durum belgesi ve ders içeriklerinin yer alması zorunludur. Ders içerikleri, ilgili yükseköğretim kurumunun web sayfasında online yayınlanıyor ise dilekçede web adresi belirtilmelidir. Ders intibak işlemi, ıslak imzalı ve süresi içinde eksiksiz doldurulup gönderilen dilekçeler ilgili kurullarda değerlendirildikten sonra,  öğrenci bilgi sistemi üzerinde yapılmaktadır.

Önemli Not: Üniversitemiz Ders Açma, Muafiyet ve İntibak Esasları Yönergesi’nin 6/9 “Öğrencilerin açık ve uzaktan eğitim programlarından alıp başardığı derslerden sadece Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi ,  Türk Dili ve İngilizce derslerinin muafiyet ve intibak işlemleri yapılır.” hükmü gereğince açık ve uzaktan eğitimde alınan diğer derslerin intibakı yapılmamaktadır.

Detaylı Bilgi ve Dilekçe Formları :

Ders İntibak