Fakültemizi Tercih Etmeyi Düşünen Aday Öğrencilerimizin Dikkatine

Fakültemizi tercih etmeyi düşünen aday öğrencilere yönelik hazırlanan tanıtım sayfasına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca web sayfamızda linkler altında detaylı bilgiler mevcuttur. Bilgi almak istediğiniz konularda 0228 214 12 51 numaralı telefondan veya ziraat@bilecik.edu.tr elektronik posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

2012 yılında kurulan Fakültemiz Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği ve Tarla Bitkileri olmak üzere toplam dört bölümümüz ile eğitim öğretime devam etmektedir. 2013-2014 Öğretim yılında Tarla Bitkileri Bölümünde Lisans eğitimine başlayan Fakültemiz, 2017-2018 Öğretim yılından itibaren Ziraat Mühendisliği Programına (Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri Bölümlerine) öğrenci alarak devam etmiş, 2018-2019 Öğretim yılında Biyosistem Mühendisliği Bölümüne de öğrenci alınmıştır. Ayrıca, Tarla Bitkileri Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının da devam ettiği Fakültemiz, her geçen gün artan akademik ve idari personeli, modern sınıfları, laboratuar ve sosyal alanları, araştırma ve uygulama alanları ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültemizin Ziraat Mühendisliği Programına yerleşen öğrenciler birinci yılda Ziraat Mühendisliği Programında ortak dersler almakta, 2. sınıfın güz döneminden itibaren seçmiş oldukları bölümlerde eğitim görmeye devam etmektedirler. Fakültemiz 6 sınıf, beş laboratuvar, bir tohum odası, bir hızlı ıslah ve büyütme odası, ve içerisinde 7 tünel tipi sera bulunan 211 dönümlük uygulama ve araştırma alanında modern eğitim öğretim için gerekli cihaz, makine ve teçhizat altyapısına sahiptir. Fakültemiz, anabilim dallarının mevcut fiziki altyapısını geliştirerek lisansüstü programlar açmak, Fakültenin laboratuvar ve uygulama alanlarını geliştirmek, ulusal ve uluslararası platformda rekabet edebilir hale gelmek, bölgenin ve ülkenin tarımsal sorunları ile ilgili durum tespiti yapmak ve bu sorunlara çözüm önerileri getirmek, ülke ve dünya bilimine katkı sağlamak, üniversitemizin belirlemiş olduğu tematik alanlardan biri olan Biyoteknoloji konusunda proje ve akademik çalışmalar üretmek hedefindedir. Fakültemizin tüm bölümlerinde eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Öğrencilerimize isteğe bağlı yabancı dil hazırlık imkanı sunulmaktadır. Öğrenci değişim programları çerçevesinde öğrencilerimize yurtdışında öğrenim ve staj yapma fırsatı sağlanmaktadır. Çift ana dal ve yan dal programlarının da uygulandığı fakültemizde, bölümlerin staj yapma ve lisans tezi hazırlama gerekliliği bulunmaktadır. Ayrıca, 2020-2021 Eğitim – Öğretim yılından itibaren Biyosistem Mühendisliği Bölümü’ ne Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci kabul edilmeye başlanmıştır. Öğrencilerimiz 4 yıllık eğitimlerinin sonunda “Ziraat Mühendisi” unvanı ile mezun olmaktadır.

Ziraat Mühendisliği Programı  merkezi yerleştirme doluluk oranlarımız, yüzde 90’ın üzerindedir.

Ziraat Mühendisliği programı:

Fakültemiz Ziraat Mühendisliği Programına kayıt yaptırıp güz ve bahar dönemlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılından itibaren eğitimlerine devam edecekleri bölümlere yerleştirilebilmeleri için 23 Temmuz 2021 ile 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında Ziraat Mühendisliği Programı Bölüm Tercih Dilekçesini doldurup ıslak imzalı olarak Fakültemizin elektronik ve fiziki adreslerine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihler dışında yapılacak başvurular ile ıslak imzası olmayan eksik bilgi olan dilekçeler kesinlikle değerlendirmeye  alınmayacaktır. Öğrencilerimiz dilekçede belirtikleri bilgilerin doğruluğundan bizzat sorumludurlar aksi durumda disiplin hükümleri uygulanacaktır. Dilekçede mutlaka Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri Bölümleri yer alacak şekilde 3 tercih yapılmalıdır.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

YÖK Destek Bursu: 

2016-2017 eğitim öğretim yılından başlayarak yükseköğretim sistemimizde her düzeyde niteliğin arttırılmasına yönelik ülkemiz için büyük önem arz eden Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki desteklenmesine karar verilen lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen miktarda ve sürede verilen aylık burs programıdır.

Fakültemizi ilk 3 sırada tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilerimize YÖK Destek Bursu verilmektedir. Söz konusu burs öğrencinin mezuniyetine kadar 4 yıl süre ve her yıl aralıksız 12 ay boyunca ödenmektedir. 2020 yılında 800 TL olan burs tutarı 2021 yılında 850 TL olarak güncellenmiştir. Fakültemizde şu ana kadar 30 öğrenci destek bursu almaya hak kazanmıştır. 2021 Bahar yarıyılı sonu itibariyle 23 öğrenci burstan faydalanmaya devam etmiştir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ LİSANS PROGRAMLARINA KAYITLI ÖĞRENCİLERE VERİLECEK BURSLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları:

İlgili kriterleri sağlayan öğrencilerimiz çift diploma imkanı sunulmaktadır.

Fakültemiz Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Biyosistem Mühendisliği Bölümlerinde Üniversitemiz Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Programlarına İlişkin Uygulama Esasları Yönergesinin 8. ve 9. maddeleri gereğince 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Fakültemiz Çift Anadal Programı ve Yandal Programı kontenjanları aşağıda yer almaktadır.

ERASMUS Değişim Programı:

Erasmus, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin eğitimlerine Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda devam etmelerini sağlayan bir öğrenci değişim programıdır. Öğrencilerimiz, Üniversitemizin ortağı olduğu Erasmus programı ile eğitimlerini bir bölümünü yurt dışında görebilme imkânına sahiptir. Üniversitemiz, AB eğitim programlarına üst düzeyde önem veren, Bologna süreciyle uyumlu, uluslararası bir üniversite hedefinde her geçen gün gelişen bir yapıdadır. Üniversitemizin, Erasmus programı kapsamında; Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve Slovenya’dan çeşitli üniversitelerle toplam 133 ikili anlaşması bulunmaktadır.

Farabi Değişim Programı:

Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan “Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı” ile yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin değişimi sağlanmaktadır. Her öğrenci bir defaya mahsus olmak üzere, 1 veya 2 yarıyıl için Farabi Değişim Programı’ndan faydalanabilir. Üniversitemizin Farabi Programı kapsamında ülkemizin 76 farklı üniversitesi ile ikili anlaşması bulunmaktadır.

Mevlana Değişim Programı:

Mevlana Değişim Programı, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Üniversitemizin Mevlana Programı kapsamında; Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Brezilya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Pakistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna’da bulunan çeşitli üniversitelerle toplam 39 anlaşması bulunmaktadır.