Final Sınavı Duyurusu

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK PROGRAMI

FİNAL SINAVI

AÇIKLAMALAR

  • 10 Haziran 2020 tarihinde UZEM (Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi) üzerinden 24 saat süreli bir final sınavı gerçekleştirilecektir.
  • Final sınavı 3 bölümden oluşacaktır.
  • Her bir bölüm 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • Buna göre; Ana İngilizce (Main Course) bölümü final puanının %50’sini, Yazma (Writing) bölümü %30’unu, Konuşma (Speaking) bölümü ise %20’sini oluşturacaktır.
  • Bunlardan; Ana İngilizce ve Yazma bölümleri, 10 Haziran 2020’de, 24 saat süre içerisinde tamamlanıp sisteme yüklenmelidir. Konuşma bölümünde oluşturulması istenecek video ise, önceden oluşturulup youtube video bağlantı adresi final sınavı günü içerisinde UZEM sistemindeki ilgili yere yapıştırılmalıdır.

1. Konuşma Bölümü (Speaking) (%20)

Final sınavının konuşma bölümü için öğrenciler, önceden duyurulacak olan konu ve temalardan kendi seçtikleri bir konu ve bir tema ile ilgili en az 4 dakikalık bir video çekip, youtube video bağlantı adresini UZEM sistemindeki ilgili yere yapıştırmalıdırlar. Bu konuda detaylı bilgi, 03 Haziran 2020’de Yabancı Diller Yüksekokulunun web sayfasında paylaşılacaktır.

2. Ana İngilizce Bölümü (Maincourse) (%50)

Öğrencilerin bu bölüm için, UZEM sisteminde anlatılan üniteler de dahil olmak üzere dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma bölümlerini kapsayan soruları cevaplamaları gerekecektir.

3. Yazma Bölümü (Writing) (%30)

Öğrencilerin yazma bölümünde, UZEM sistemi üzerinden verilecek olan bir konuda bir metin oluşturmaları gerekecektir.

BAŞARILAR

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı

Final Sınavı Duyurusu_TR