Araştırma Stratejisi

Bölümde uygulanan araştırma stratejileri;

Bölümümüzün araştırma stratejisi, 2017-2021 Stratejik Planımızda ihtisaslaşmanın sağlanması ana amacı altında düzenlenmiştir.

http://w3.bilecik.edu.tr/strateji/wp-content/uploads/sites/53/2017/01/STRATEJ%C4%B0K PLAN-2017-2021-g%C3%BCncel.pdf

Bölümümüz, ülke ve bölge öncelikleri ile uzun vadeli bilim ve teknoloji politikalarının tespitinde, Türkiye Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)’nun belirlediği öncelikli alanlar ile uyumlu olarak araştırma faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bu araştırma faaliyetlerini fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitüsü bünyesindeki programlar ile desteklemektedir. Ayrıca bu programlardaki öğrenciler üniversitenin başta Uygulama ve Araştırma merkezlerinde ve fakültelerde üniversitenin araştırması strateji ve hedefleri çerçevesinde çalışmalarını gerçekleştirmektedirler.Bölümümüz Yenilikçi ve sürdürülebilir bir AR GE politikası izlemektedir. AR GE politikası bölge ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir.