3+1 Programı Dönem Stajı

BAŞVURU KOŞULLARI

• Genel not ortalaması en az 1.75 olması gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ

• Ders kayıt haftası başlamadan önce OBS sayfanızda açılan 3+1 Ön Talep formunu doldurunuz. (Eğer form açılmamış ise not ortalaması kuralını sağlamıyorsunuzdur.)
  • Staj yerleri öğrenci tarafından öğretim elemanları bilgisi dahilinde bulunacaktır.
  • Staj yerleri şuan için Bilecik, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerini kapsamaktadır.
  • Staj yerinde öğrenciden sorumlu personelin Bilgisayar Mühendisi ya da Bilgisayar Programcısı olması gerekmektedir. Aksi halde iş yeri sorumlu öğretim elemanı tarafından kabul edilmeyecektir.
  • Staj yeri netleştikten sonra işveren tarafından 3+1 İşveren Girişi sayfasına girerek sisteme üye olunur. Üyelik işlemi üniversite tarafından onaylandıktan sonra firmaya kullanıcı adı ve şifre iletilir. Firma, kendisine gelen bilgiler ile aynı sisteme girerek, dönem içinde kaç öğrenciye staj imkânı sunacağını belirler. (Talep edilen öğrenci sayısı)
  • Firmanın sisteme bilgileri girmesi ve öğretim elemanının onayı sonrası evrak hazırlama işlemlerine geçilir.

EVRAKLARIN HAZIRLANMASI

Ders kayıt haftasında öğrencinin şahsen gelip sorumlu öğrenim elemanı ile beraber evrakları hazırlaması gereklidir.

1. Öğrenci Çalıştırma Sözleşmesi

Bu form öğrenci ve işveren arasında imzalanacaktır.

2. İşsizlik Fonu Katkı Formu

Bu form ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılır.

• Eğer ücretli yada ücretsiz staj yapılacak işyeri devlet kurumu ise herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.
  • Eğer ücretsiz staj yapılacak ise; Ücretsiz işsizlik formu öğrenci ve işyeri tarafından imzalanacaktır. Öğrenci, ilgili evrakları şahsen SGK’ya teslim edilecektir.
  • Eğer ücretli staj yapılacak ise, Ücretli işsizlik formu öğrenci ve işyeri tarafından imzalanacaktır. Öğrenci, ilgili evrakları şahsen SGK’ya teslim edilecektir. İşyeri form üzerindeki banka bilgilerinin eksiksiz doldurması gerekmektedir.

3. Ders Kabul Formu

Bu form sırasıyla öğrencinin, sorumlu öğretim elemanının, işyeri sorumlusunun ve meslek yüksekokulu müdürünün imzalarına sunulmalıdır.