İdari İşler ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Koruma ve Güvenlik Birimi Görev,Yetki ve Sorumluluğu

1- Üniversitemize Merkez Kampüs ile Meslek Yüksekokullarının bulunduğu (yan kampüsler) tüm ilçelerde güvenliğin sağlanması amacıyla görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerine  5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve aynı Kanuna ait Yönetmelik kapsamına ilişkin nöbet ve çalışma koşullarını sağlamak ve gerekli denetimlerde bulunarak koordinasyon görevini yerine getirmek.
2- Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri ile koordinasyonu sağlayarak gerekli iş ve işlemlerin (Güvenlik İzin Belgesi, Koruma ve Güvenlik Planları, Geçici İzin belgesi vb.) yazışmalarını yapmak.
3-Özel Güvenlik Görevlilerine maaş ödenmesine esas olarak aylık çalışma puantajı hazırlayarak maaş tahakkuk birimine göndermek.
4-Üniversite alanlarında olağanüstü durumlarda meydana gelen olumsuzluklarda gerekli tutanakları ve yazışmaları yaparak ilgili birimlere sevkini sağlamak.
5-Koruyucu güvenlik hizmetlerinin koordinasyonunu sağlamak, kamu kurum ve kuruluşlar arası gerekli yazışmaları yapmak.
6-Kamera sistemlerinin her daim çalışırlığını takip etmek gerekli durumlarda teknik ekibe haber vermek.
7- Üniversite içerisinde meydana gelen olaylara ilişkin açılan Adli veya İdari soruşturmalar kapsamında ilgili makamlarca istenen  kamera kayıtlarının Güvenlik Kamera Sistemleri Kurma ve İşletme Yönergesine uygun olarak gerekli  işlemlerinin yapılmasına mütaakip görüntü CD’sinin hazırlayarak teslimini yapmak.
8-Üniversitemiz personellerine ve öğrencilerine araç giriş kartı verilmesi ve takip kontrollerinin yapılması.