Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı

• Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türkçe Araştırma ve Uygulama Merkezinin uyguladığı, yabancı uyruklu kursiyer ve öğrencilerin Türkçe bilme düzeylerini ölçen bir sınavdır.
  • Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı; “Okuma-Anlama”, Dinleme-Anlama”, “Konuşma” ve “Yazma” alanlarında ayrı ayrı uygulanır.
  • Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavına girenlerin Türkçe düzeyleri, “Temel Düzey (A1/A2)”, “Orta Düzey (B1/B2)” “İleri Düzey (C1/C2)” biçiminde belirlenir.
  • Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavında alınan notların düzeylere göre karşılıkları şu şekildedir:
    DÜZEYLER PUANLAR
    A1 0-30
    A2 31-45
    B1 46-60
    B2 61-75
    C1 76-90
    C2 91-100
  • Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı katılmayan kursiyer ve öğrenciler, Türkçe kurslarına A1 kurundan başlar.
  • Sınava giren kişilere, Türkçe düzeyini [Temel Düzey (A1 / A2), Orta Düzey (B1 / B2), İleri Düzey (C1 / C2)] belirten yazılı bir belge verilir.