Lyricstraining Yarışması

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı her sene olduğu gibi bu sene de yarışmalarına devam ediyor. Aşağıda Lyricstraining yarışmasına dair detayları bulabilirsiniz. 

Yarışma hali hazırda isteğe bağlı hazırlıkta öğrenim gören tüm öğrencilere açıktır.

Yarışmaya katılım bireysel olacaktır.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz en geç 12.12.2018 tarihine kadar isimlerini sınıf hocalarına bildirmeleri gerekmektedir. 

Yarışma A ve B Blok bilgisayar laboratuvarlarında gerçekleşecektir. Ön eleme 20.12.2018 saat 17:00’da ve final 27.12.2018 saat 17:00’da olacaktır. Bir sonraki tura katılmaya hak kazanan öğrenciler turun yapıldığı gün içerisinde http://yd.bilecik.edu.tr internet adresinden duyurulacaktır. 

Lyricstraining Yarışma Detayları:
‘Lyricstraining’ ziyaretçilerine sistemde var olan şarkıların sözlerini belli bir süre içinde tamamlaması isteyen ve bu yolla ziyaretçilerine İngilizce çalıştıran bir internet sitesidir.
Öğrenciler yarışma günü kendilerine önceden duyurulan yerde yarışma saatinden 15 dakika önce hazır bulunmalıdırlar. Bu süre zarfında yarışma yerine gelmeyen öğrenciler yarışmadan diskalifiye edileceklerdir.
Zamanında yarışma yerine gelen öğrenciler kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra laboratuvarlara alınacaklardır.
Öğrenciler bilgisayarların başına geçtikten sonra yarışma yerinde görevli öğretim elemanı herkesin görebileceği şekilde; içinde önceden öğrencilere duyurulan şarkı isimlerinin olduğu kutudan rastgele bir kağıt seçerek şarkı seçimini yapacaktır.
Şarkı ismi herkesin görebileceği şekilde tahtaya yazıldıktan sonra öğrencilerden kulaklıklarını takmaları ve turda kullanılacak şarıkıyı ‘Lyricstraining’ internet sitesindeki arama motoruna yazmaları istenecektir. Öğrenciler zorluk seviyesini ‘Beginner’ olarak seçip pencerenin sağ üst köşesinde ‘Choice Mode’ un seçili olduğuna emin olduktan sonra öğretim elemanının başla komutunu bekleyeceklerdir.
Yarışmada puanlandırma hıza, hatasız seçmeye bağlı olarak sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.
Şarkıyı bitiren öğrenciler öğretim elemanlarının skorlarını kayda geçirmelerini bekledikten sonra öğretim elemanının onayı ile yarışma salonundan çıkacaklardır. Toplam 3 şarkı dinlenecek ve puanları toplanacaktır. 
Yarışma esnasında cep telefonu kullanmak; internet tarayıcısında ikinci bir pencere açmak yarışmadan diskalifiye sebebidir.

Yarışmacılar dilerlerse kendi mouse ve kulaklıklarını getirebilir.
Yarışma hakkında daha detaylı bilgi ve pratik yapmak için: www.lyricstraining.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.