ARICILIK EĞİTİMİ KURSU

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Arıcılık Eğitimi Kursu 

(Uzaktan Eğitim/Canlı)

 

EĞİTMEN

Dr. Öğr. Üyesi Şaban KESKİN

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

 

TANIM

Arıcılık Eğitimi Kursu; arı ve arı ürünleri hakkında doğru bilgi edinebilmek, arıcılık hakkında bilgi sahibi olmak, çevremizden edinilen olası yanlış bilgi ve yöntemlerin yerine daha profesyonelce bir yaklaşım sergilenmesine yardımcı olmak adına önceden arıcılık yapmamış olanları dahi arıcılık yapabilecek düzeye getirmek ve halen arıcılık yapanlara da önemli bilgiler kazandırabilmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Kurs sayesinde arıcılığı hobi olarak yapmak isteyenlere, arıcılıktan gelir elde etmek isteyenlere veya daha doğal bir balı kendileri üretmek isteyenlere doğru bilgi ve yöntemler eşliğinde bir kazanım sunulmaya çalışılacaktır.

 

İÇERİK

Bu kurs; arıcılıkta kullanılan araç, gereç ve ekipmanların tanıtılması, arılı kovan hazırlama, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kolonisinin bakım ve beslenmesi, arı ürünleri hasadı konularında bilgi ve beceriler kazandırmaya yöneliktir.

Konu Başlıkları:

  • Arıcılık alet ve ekipmanları
  • Bal arısı ırkları
  • Koloni bireyleri ve düzeni
  • Mevsimsel bakım ve kışlatma
  • Bal üretimi
  • Diğer arı ürünlerinin üretimi
  • Ana arı yetiştiriciliği
  • Ballı bitkiler ve gezginci arıcılık
  • Arı sağlığı

 

Başlangıç:                     24 Mayıs 2021, Pazartesi

Bitiş:                              1 Temmuz 2021, Perşembe

Eğitim süresi:               6 hafta / 72 ders saati

Son Başvuru Tarihi:     19 Mayıs 2021, Çarşamba

 

KURS PROGRAMI

Tarih:     24 Mayıs 2021 – 1 Temmuz 2021

Gün:      Her hafta Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe günleri

Saat:      17:30 – 19:50 saatleri arasında

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır

 

BELGE

Aşağıdaki koşulların her ikisini de sağlayanlara Üniversitemiz Sertifika Belgesi verilecektir.

  • Kurs programına %80 oranında (en az 57 ders saati) katılım sağlamak
  • Kurs bitiminde düzenlenecek olan sınavdan en az 70 puan almak

Sertifika sınavı yine uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacak olup tarihi daha sonra ilan edilecektir. Belgeler Merkezimizden temin edilebileceği gibi kursa katılanların adreslerine ücreti alıcı tarafından ödenmek suretiyle kargo ile gönderilebilir.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılmasının ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından kurs başlamadan önce başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formunun doldurularak başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi. 

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (20 Mayıs 2021, Perşembe) web sitemizde (w3.bilecik.edu.tr/bilsem) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. 

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (Arıcılık Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

4. Sırasıyla kayıt ve ödeme işlemlerini başarı ile tamamlamış olan başvuru sahiplerine kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adresleri üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş bilgilerinin gönderilmesi.

 

ÖDEME

Peşin:        250 TL  (KDV Dahil)

(Kurs ücreti ödeme işlemi ile ilgili detaylar yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru olması halinde 20 Mayıs 2021, Perşembe günü web sitemizde yapacağımız duyuruda belirtilecektir. Söz konusu duyuruya kadar herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.)