YÖS KURSU

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

YÖS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) Kursu

 

TANIM

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Türkiye’de herhangi bir üniversitede lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girmesinin zorunlu olduğu bir sınavdır. Adaylar YÖS’ten elde ettikleri sonuçlar ile üniversitelere başvuruda bulunabilirler ve yeterli puanı alan öğrenciler kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Üniversitelerin düzenlediği YÖS’lere dair güncel bilgiler her üniversitenin kendi resmî internet sitesinde yer almaktadır.

 

İÇERİK

Kurs Ücreti :                         2000 TL (Peşin) (KDV Dahil)

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılmasının ardından ödeme işlemleri ile ilgili bilgiler son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (28 Nisan 2021, Çarşamba) web sitemizde (w3.bilecik.edu.tr/bilsem) ilan edilecektir.

Başlangıç :                           1 Mayıs 2021, Cumartesi

Bitiş :                                    19 Haziran 2021, Cumartesi

Eğitim süresi:                       7 hafta – 154 ders saati (Ders Saati: 40 dk)

Son başvuru tarihi:              27 Nisan 2021, Salı

 

KURS PROGRAMI

GÜNLER SAAT / SÜRE
Cumartesi günleri 15:40 – 20:30 / 6 ders saati
Pazartesi günleri 15:40 – 18:50 / 4 ders saati
Salı günleri 16:30 – 21:20 / 6 ders saati
Cuma günleri 16:30 – 21:20 / 6 ders saati
TOPLAM HAFTA / SAAT
       7 HAFTA / 154 DERS SAATİ

İftar saatine denk gelen dersler için İftar arası verilip hemen sonrasında devam edilecektir. Ramazan Bayramı’nın 2. ve 3. gününe denk gelen dersler için de telafi programı yapılacaktır.

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 en fazla 20 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

PROGRAM YERİ

Kurs uzaktan eğitim şeklinde canlı ders olarak gerçekleştirilecektir.

Ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine kurs başlamadan önce gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formunun doldurularak başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (28 Nisan 2021, Çarşamba) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin duyuruda belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar hiçbir ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına kursa katılacak kişinin Yabancı Kimlik No/T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (YÖS Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

 

ÖNEMLİ NOT

Ödeme işlemi gerçekleştiriliyorken sistem üzerinden makbuzun açıklama bölümüne kursa katılacak kişinin Yabancı Kimlik Numarası/T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı ve Kurs bilgilerinin (YÖS Kursu) yazılması gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilerek ödemeler bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Ödeme işleminden sonra makbuzun bir nüshasını Merkezimize teslim etmeyi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine göndermeyi unutmayınız.

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.