2.3 Paydaş Katılımı

2.3.1. Paydaş Analizi

Öncelikli iç paydaşlar; Öğrenciler, akademik ve idari personeldir. Durum analizi kapsamında paydaş analizi yapılır. Dış paydaşlarımızın mezunlarımızın çalıştığı işletmeler ya da sektörde çalışabilecekleri işletmeler ve meslek örgütleri arasından olması beklenir.

2.3.2. Paydaş Katılımı

İç paydaşlardan, akademik personel, idari personel, öğrenciler ve üniversite birimlerinin görüş ve önerileri ilgili komisyonlarca değerlendirilmektedir. Zaman zaman yapılan anketlerde hem öğrencilerin hem de personelin karar alma ve iyileştirme süreçlerine katılımı sağlanmaktadır (Programa ait KİDR/C/1.2/03, KİDR/C/1.2/01, KİDR/C/1.2/09  ve KİDR/C/1.2/05 dosyalarında yer almaktadır). Ayrıca birimlerce yapılan toplantılarda personelin fikirleri değerlendirilerek üst yönetime taşınmaktadır.

Dış paydaşlar, üniversitemizdeki karar alma ve iyileştirme süreçlerine gerçekleştirilen çalıştaylar (Programa ait KİDR/C/1.2/09, KİDR/C/1.2/05 ve KİDR/C/1.2/01 dosyasında yer almaktadır) ve düzenlediğimiz anketler (KİDR/C/1.2/03) yardımı ile katılmaktadır.

KİDR/C/1.2/09: Çalıştay raporu

2.3.3. İ.P. Bilgilendirme

Birimdeki kararlar ve uygulamalar konusunda iç paydaşların bilgilendirilme yöntemleri;

– İlanlar,

– Toplantılar ve yüzyüze görüşmeler,

– Sözlü ve yazılı duyurular,

– Web üzerinden duyurular,

– Multimedya araçları kullanılır,

İç paydaşlarımız web sayfalarımız, e posta, anket sayfaları ve elektronik belge sistemimiz aracılığı ile bilgilendirilmektedir.

2.3.4. İ.P. Geri Bildirimi

Birimde iç paydaşların görüş ve önerilerini almak üzere düzenli olarak kullanılan geri bildirim mekanizmaları;

– Yüz yüze toplantılar ve çalıştaylar( Programa ait KİDR/C/1.2/01, KİDR/C/1.2/05 ve KİDR/C/1.2/09 dosyalarında yer almaktadır),

– Konulara bağlı geri bildirim (vizyon, güçlü yanlar, zayıf yanlar, vs.),

– Memnuniyet, iyileştirme ve geri bildirim anketleri (Programa ait KİDR/C/1.2/03 dosyasında yer almaktadır).

KİDR/C/1.2/09: Çalıştay raporu

2.3.5. Dış Paydaş

KİDR/C/1.2/09 : Çalıştay raporu

KİDR/C/1.2/05:Tutanaklar

2.3.6. D.P. Bilgilendirme

Dış paydaşlarımız web sayfalarımız aracılığı ile bilgilendirilmektedir.

2.3.7. D.P. Geri Bildirim

Mezun ve paydaş görüş bildirim formları, anket sayfaları ve web sayfaları aracılığı geri bildirim alınmaktadır.

Birimdeki kararlar ve uygulamalar konusunda dış paydaşların bilgilendirme yöntemleri;

– Toplantılar ve yüzyüze görüşmeler,

– Sözlü ve yazılı duyurular,

– Web üzerinden duyurular kullanılır.

2.3.8. D.P. Katılımı

Davet ve çalıştaylar.

2.3.9. Mezunlar

Mezunlarla ilgili çalışmaları yürütmek üzere, Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü kurulmuştur. Bu koordinatörlüğe Üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilere ulaşılabilmesi için öğrencilerin e-mail, cep telefonu numarası, işyeri bilgileri, sosyal medya hesaplarına ulaşma görevi verilmiştir.

2.3.10. Öğrenci Katılımları

Öğrenci temsilcisi öğrencileri temsilen kalite komisyonu, stratejik planlama ekibi gibi komisyon ve ekiplerde üye olarak bulunur. Bu ekip ve komisyon toplantılarında öğrencilerin görüş ve önerilerini gündeme getirir. Ayrıca ana sayfada yer alan iletişim kısımlarından görüş ve öneriler, mezun ve paydaş düşünceler gibi elektronik ortamdan derlenen öğrenci fikir ve önerileri idari süreçlerde gündeme gelir ve tartışılarak karar alma süreçlerine dahil edilir.

2.3.11. Dış Katkılar

Projeler, çalıştaylar (Programa ait KİDR/C/1.2/01, KİDR/C/1.2/03, KİDR/C/1.2/05 ve KİDR/C/1.2/09 dosyasında yer almaktadır).

KİDR/C/1.2/09 : Çalıştay raporu