3.2. Programların Sürekli İzlenmesi ve Güncellenmesi

3.2.1. Güncelleme

Her bir bölüm iç ve dış paydaşların görüşleri ve mevcut öğretim elemanlarının talepleri doğrultusunda programlar akademik kurullarınca gözden geçirilmekte ve ihtiyaç duyulması halinde güncellenmektedir.

3.2.2. Yöntemler

İlgili yönerge ya da senato kararlarına göre yapılır.

3.2.3. Paydaş Katkıları

Tanımlı bir süreç yoktur.

3.2.4. Güvenceler

Ders Bilgi paketleri, bilgi formları (Ders), iç ve dış paydaşlardan alınan görüşler çerçevesinde birim akademik kurullarında toplantılar yapılarak bölüm kararı alınmak suretiyle gerçekleştirilmektedir. En önemli uygulama, Bologna Süreci kapsamında yapılan değerlendirmelerdir. Bologna Süreci kapsamında, her dersin amaçları ve öğrenme çıktılarına ilişkin bilgiler bölümümüz internet sayfasında bulunmaktadır.

(http://bologna.bilecik.edu.tr/Amac_Hedef.aspx?bno=211&bot=402)

(htp://bologna.bilecik.edu.tr),

3.2.4.3.3. Öğrenim çıktıları değerlendirme anketi,

Meslek Yüksekokulu Yönetimi

3.2.4.3.4. Değerlendirme ve Önerilier (Bölüm ve program çıktılarının sağlanmasına yönelik değerlendirme ve öneriler),

Meslek Yüksekokulu Yönetimi

3.2.5. İzlemeler

Program güncelleme çalışmalarına paydaş katkıları, 3+1 kapsamında öğrencilerimizi gönderdiğimiz stajlardan sonra temin ettiğimiz anketler ve yüz yüze görüşmeler, yıl içerisinde düzenlediğimiz paydaş katılımlı çalıştaylar ile sağlanmaktadır. (Programa ait KİDR/C/1.2/01, KİDR/C/1.2/03, KİDR/C/1.2/09  ve KİDR/C/1.2/05 dosyasında yer almaktadır). Program çıktılarına ulaşılıp ulaşılmadığının izlenmesi amacıyla TYYÇ esasları doğrultusunda, programın yeterlilikleriyle ders öğrenme çıktıları arasında ilişkilendirme yapılmaktadır. Bu maksatla programımızda o dönem ders veren öğretim üyeleri/elemanları ile değerlendirme toplantısı yapılmakta, program yeterlilikleriyle ders öğrenme çıktıları arasındaki ilişkilendirme gözden geçirilmektedir. Ayrıca ön lisans eğitim öğretim yönergesince uygulanan sınav sonuçlarına göre elde edilen not ortalamaları değerlendirilir.

KİDR/C/1.2/03: Öğretim üyesi ve dış paydaş anketleri

KİDR/C/1.2/01: Çalıştay videosu

KİDR/C/1.2/09 : Çalıştay raporu

KİDR/C/1.2/05: Tutanaklar

3.2.6. İyileştirmeler

Program çıktılarına ulaşılıp ulaşılmadığının izlenmesi amacıyla akademik toplantılar ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Konuyla ilgili iyileştirme prosedürü üzerine çalışmalar devam etmektedir.

3.2.7. Bilgilendirmeler

Yapılan iyileştirmeler ve değişiklikler, bölüm bilgileri ve ders planları öğrenci otomasyon programına tanımlanarak kurum içi paydaşların bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır. Dış paydaşların ve genel bilgilendirilmenin yapılması amacıyla da program web sayfasında yayınlanmaktadır.

3.2.8. Akreditasyon Destekleri

Programımız henüz akredite olmamış olup, bu konuda gerekli altyapı çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda üniversite yönetimi tarafından gerekli fiziki ve teknolojik destek sağlanmaktadır.