4.1. Birimin Araştırma Stratejisi ve Hedefleri

4.1.1. Araştırma Stratejisi

Birimin araştırma stratejisi ve hedefleri iç ve dış paydaş görüşleri alınarak belirlenir, Üniversite-Sanayi işbirliğinin arttırılması ve dış paydaşların görüşlerini almak için dış paydaş analizleri yapılır.

4.1.2. Bütünleşik Politikalar

Kurum, ülke ve bölge öncelikleri ile uzun vadeli bilim ve teknoloji politikalarının tespitinde, programdaki öğrenciler Üniversitenin ve Meslek Yüksekokulunun laboratuvarlarında üniversitenin araştırması strateji ve hedefleri çerçevesinde çalışmalarını gerçekleştirmektedirler.

4.1.3. Katkısal Politikalar

Üniversitemiz, yıl boyunca iç ve dış paydaşları bir araya getiren bilimsel ve sektör odaklı çok sayıda toplantı ve etkinlik düzenlemektedir. Program içeriğine uyan firmalara teknik geziler düzenlenerek sektörde yer alan birçok şirket temsilcisi ile öğrenciler buluşturulmaktadır. Böylece mezun olduktan sonra öğrencilerden beklentiler, beklentilerin neler olması gerektiği ve firmalardaki araştırma geliştirme süreçleri bizzat sektör temsilcileri tarafından öğrencilere bildirilmektedir.

4.1.4. Kalkınma Hedefleri

Üniversite olarak kurumsal araştırma stratejimizi belirlerken yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma hedefleri dikkate alınmıştır. Bu doğrultuda araştırma stratejimizin temelini oluşturan ihtisaslaşma süreçleri bölgeyi de kapsamaktadır. Bilecik ilinin sanayi kuruluşları bakımından zengin olması programımızla ilgili yapılan araştırma çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır. Bilecik ilinin coğrafik konumu dolayısıyla birçok sanayi şehrine yakındır. Bu nedenle özellikle Marmara bölgesinin yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması hedeflenmiştir. Kamu ve özel sektör kuruluşları ile ulusal kalkınma hedefleri göz önüne alınarak ülke menfaatlerine ve bölge ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütülür.

4.1.5. Kültürel Katkılar

Araştırmaların sosyo-ekonomik kültürel dokuya katkısı araştırma çalışmalarının ulusal/uluslararası yayın veya sunum sayısı ölçülmektedir. Araştırmalar bilimsel etkinliklere katılım destekleri ile teşvik edilmektedir.

Bu katkılar, akademik teşvik ve öğretim elemanı atama ve yükseltme yönergesi çerçevesinde yürütülmektedir.