3.5.8. Ders Verme (Dış Kaynaklı)

Birime dışarıdan ders vermek üzere öğretim elemanı seçimi ve davet edilme yöntemleri aşağıda verilmiştir;

– Bölümde görevli öğretim elemanlarının zorunlu ders yükü (tez ve uzmanlık alan dersleri hariç),

-Görevlendirme yapılacak dersin açıldığı son üç dönemde kimler tarafından yürütüldüğü,

– Üniversite içinde ilgili dersi verebilecek öğretim elemanları (EBYS)  belirlenerek 2547 sayılı Kanun’un 31 inci veya 40 ıncı maddenin (a), (c) ve (d) fıkralarına göre bölüm/Üniversite dışından bir öğretim elemanının görevlendirilmesi yapılır. Birim yönetim kurullarında alınan kararlar sonrası Personel Daire Başkanlığı’nca ilgili öğretim elemanının görevlendirmesi yapılmaktadır.

3.5.8.1. İlan

Üniversitemiz paydaşlarına karşı sorumlulukları gereği tüm faaliyetlerine ilişkin güncel verileri kurum internet sayfasında duyurmaktadır. Faaliyet Raporları, Stratejik Planlar, KAYSİS Belgeleri, personel ilanları, etkinlikler, duyurular, öğrenci personel sayıları gibi bilgiler, internet sayfamız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılır (htp://www.bilecik.edu.tr/ ).