3.5.6. Ders Görevlendirmeleri

2547 sayılı Kanunu’nun 31. maddesi ile 40/d maddesi gereğince, akademik birimlerimizde ders vermek üzere öğretim elemanı görevlendirilmesi işlemi kurumumuzun uygun görüş yazısıyla birlikte, birim yönetim kurullarında alınan karar sonrası Personel Daire Başkanlığı’nca yapılan görevlendirmeyle yapılmaktadır.

Birimdeki ders görevlendirmelerinde eğitim-öğretim kadrosunun yetkinlikleri ile ders içeriklerinin örtüşmesini sağlama ve güvence altına alınması aşağıdaki yöntemler ile sağlanır;

– Bölüm başkanlığınca dersleri verecek öğretim elemanları belirlenir

– Dersin hangi öğretim elemanınca verileceği konusunda öğretim elemanının bilim dalı esas alınır.

– Bölüm dalına ait olmayan dersler, ortak alan dersleri, temel bilim dersleri ve ilgili bölüm/programın alan dışındaki dersler için yapılacak görevlendirmelerde öğretim elemanlarının uzmanlık alanları dikkate alınarak öncelikle bölümden temin edilir.

– Birim yönetim kurulunda görüşülür

– Öğrenci İşleri Daire Bşk.lığınca Üniversite Yönetim Kuruluna Sunulur

– Rektörlük onayı ile ders görevlendirmeleri yürürlüğe girer

– Onaylanan ders görevlendirmeleri bilgi sistemine girilir.