4.3.3. Olanaklar ve Destekler

Araştırma kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için sunulan olanaklar, imkânlar ve destekler aşağıda belirtilmiştir;

– Araştırma kadrosunun yetkinliğinin geliştirilmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışı bilimsel kongrelere katılım desteği sağlanmaktadır,

– Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu üzerinden desteklenen projeler ile araştırma kadrosunun yetkinliğinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi desteklenir,

– Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu üzerinden desteklenen projeler ile araştırma kadrosunun yeterliliği ve etkililiği ölçülür,

4.3.3.1. Fiziksel, Teknolojik ve Finansman

Üniversitemizde; araştırma kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama Değerlendirme ve Uygulama Yönergesi (htps://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/58958), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilimsel Sanatsal Etkinliklere Katlımı Destekleme Yönergesi (htps://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/139898), Bilimsel Yayınları Teşvik Yönergesi (htps://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/63152) çıkartılmıştır ve söz konusu yönergeler uyarınca programımız olanaklardan yararlanmaktadır.

4.3.3.2. Laboratuvarlar

Kurumsal destekler.

4.3.3.3. Projeler

Programda proje bazında gerçekleştirilen araştırma, teknoloji geliştirme faaliyetleri Teknoloji Transfer Ofisi ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından, bilimsel bildiri, yayın, vb. faaliyetler ise Bilim İnsanı Destekleme Koordinatörlüğü tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama Değerlendirme ve Uygulama Yönergesine göre desteklenmektedir.

4.3.3.4. Etik Kural Destekleri

4.3.3.5. Ölçme-Değerlendirme

Bu destek ve imkânların etkililiği ve yeterliliği öğretim üyelerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ilgili birimler (Bilim İnsanı Destekleme Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü vb.) tarafından değerlendirilerek destekler güncellenmektedir.