3.3.10. Öğrenci Danışmanları

Üniversitemiz Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca, kayıt yaptıran her öğrenci için öğretim yılı başında, ilgili bölüm başkanı tarafından öncelikle bölümün öğretim üyeleri arasından veya diğer öğretim elemanlarından bir danışman belirlenir. Öğrenci danışmanı ile Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden çevrimiçi iletişim kurabilir. Danışman, öğrenciyi izler, Eğitim-Öğretim çalışmaları ve Üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde öğrenciye yardımcı olur. Öğrencinin kayıt yenileme, ders ekleme-silme işlemleri, bu yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılır. Birimde öğrenci danışmanlık sistemi uygulamalarının yürütülme yöntemi, öğrenciler danışman öğretim üyelerine sosyal ve kültürel konularda da başvurup bilgi alabilir. Öğrenciler bölüm başkanlığı, MYO birimleri, sağlık, kültür ve spor daire başkalığı birimlerinden destek alabilir.

3.3.10.1. Etkinlikler

Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği değerlendirme yöntemi;

– Öğrencilerle iletişim danışmanlık sistemi ile kurulur,

– Öğrenciler dilek ve görüşlerini danışmanları ile anlatabilir,

– Dersler, öğretim üyeleri vb. konularda geri besleme alınır.

3.3.10.2. Değerlendirme

Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre yapılan işlemler;

– Bölüm/Birim Akademik Kurul toplantıları düzenlenir.

3.3.10.3. Başarı Ölçümleri

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmek (BDY) için doğru, adil ve tutarlı bir değerlendirme yapılması adına gerekli koşullar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği,   çerçevesinde belirlenmiş olup, programımızda bu yönergeye göre uygulama yapılmaktadır.

3.3.10.4. İlan

BDY süreçleri öğrencilerimize web sayfalarımız ve Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bununla ilgili olarak: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği kullanılmaktadır.

3.3.10.5. Güvence

Doğru, adil ve tutarlı değerlendirmeyi güvence altına almak için gerekli koşullar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, çerçevesinde belirlenmiştir.