Hakkımızda

Birimimiz, 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak açılmış, Türkiye’de Akademi-Üniversite ayrımının ortadan kaldırıldığı 1981 yılından sonra 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Anadolu Üniversitesine bağlanmıştır. Gıda işleme bölümü 1992 yılında Anadolu Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Daha sonra 2007 yılında 5662 sayılı kanunla ve ek madde 81 ile ismi Meslek Yüksekokulu şeklinde değiştirilerek yeni kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine katılmıştır. Bölümümüz Türkçe ve tam zamanlı olarak Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi programı adı altında eğitim vermektedir. Gıda İşleme Bölümünde;  Bir Dr. Öğretim Üyesi, İki Öğretim Görevlisi olmak üzere üç akademik ve idari personel olarak bir teknisyen görev yapmaktadır. Bölümümüze ait; mikrobiyoloji laboratuvarı, patojen laboratuvarı, proses laboratuvarı ve kimya laboratuvarı bulunmaktadır. Birimin faaliyet alanları; Eğitim öğretim faaliyetleri (Ön Lisans eğitimi),  araştırma ve geliştirme faaliyetleri, toplumsal katkı olarak sınıflandırılır. Staj ile öğrenciler hem işyeri tecrübesi kazanmakta hem de sektörle iletişim kurarak iş bulma yeteneğine sahip olmaktadır. Ayrıca Birimimizde 3+1 iş yeri uygulamasına geçilerek nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş güvenliği sistemleriyle yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetleri edindirme yetisi kazandırılmaktadır.