Ders Planı

GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
2018-2019 Eğitim Yılı Ders Planı
I. YARIYIL T U K / AKTS II. YARIYIL T U K / AKTS
GID101 Temel Mikrobiyoloji 3 1 5 GID104 Gıda Mikrobiyolojisi 3 1 5
GID111 Gıda Bilimi ve Kimyası 3 1 4 GID142 Gıda Analizi II 3 1 5
GID151 Gıda Analizi I 3 1 5 GID108 Gıda İşleme 3 1 5
MAT121 Matematik I 3 0 3 GID110 Gıda Mevzuatı 3 0 3
GID105 Gıdalarda Temel İşlemler 3 0 4 GID114 Gıda Ürün Bilimi 5 0 5
ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı 2 0 2 Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 5 AKTS) 3 0 5,0
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 5 AKTS) 3 0 5,0 Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0 Toplam 30,0
Toplam 30,0
1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler 1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler
GID132 Beslenme İlkeleri 3 0 5 GID132 Beslenme İlkeleri 3 0 5
GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları 3 0 5 GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları 3 0 5
GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5 GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
GID143 İçecek Teknolojisi 3 0 5 GID143 İçecek Teknolojisi 3 0 5
GID146 Vitaminler ve Metabolizmaları 3 0 5 GID146 Vitaminler ve Metabolizmaları 3 0 5
GID147 Duyusal Analiz ve Teknikleri 3 0 5 GID147 Duyusal Analiz ve Teknikleri 3 0 5
III. YARIYIL T U K / AKTS IV. YARIYIL T U K / AKTS
GID207 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu 3 0 3 GID200 Staj 0 2 4
GID209 Gıdalarda Enstrumental Analiz ve Uygulamaları 3 1 4 ENG102 İngilizce II 2 0 2
ENG101 İngilizce I 2 0 2 ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 TRK102 Türk Dili II 2 0 2
TRK101 Türk Dili I 2 0 2 BŞÜ202 İşyeri Uygulaması 0 20 10
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 15 AKTS) 9 0 15,0 BŞÜ204 İşyeri Eğitimi 6 2 10
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0 Toplam 30,0
Toplam 30,0
3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler 3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler
GID253 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü 3 0 5 GID253 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü 3 0 5
GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol 3 0 5 GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol 3 0 5
GID255 Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon 3 0 5 GID255 Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon 3 0 5
GID256 Proses Uygulamaları 3 0 5 GID256 Proses Uygulamaları 3 0 5
GID260 Gıda Katkı Maddeleri 3 0 5 GID260 Gıda Katkı Maddeleri 3 0 5
GID265 Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi 3 0 5 GID265 Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi 3 0 5
GID266 Su Ürünleri Teknolojisi 3 0 5 GID266 Su Ürünleri Teknolojisi 3 0 5
GID270 Halk Sağlığı 3 0 5 GID270 Halk Sağlığı 3 0 5
GID272 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi 3 0 5 GID272 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi 3 0 5
GID273 Fermente Gıdalar Teknolojisi 3 0 5 GID273 Fermente Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
GID274 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 5 GID274 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 5
GID275 Geleneksel Gıdalar Teknolojisi 3 0 5 GID275 Geleneksel Gıdalar Teknolojisi 3 0 5