3+1 Öncesi Ders Planı

GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
2014-2015 Eğitim Yılı Ders Planı
I. YARIYIL T U K / AKTS II. YARIYIL T U K / AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2,0 ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2,0
ENG101 İngilizce I 2 0 2,0 ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı 2 0 2,0
GID101 Temel Mikrobiyoloji 2 2 5,0 ENG102 İngilizce II 2 0 2,0
GID111 Gıda Bilimi ve Kimyası 3 1 5,0 GID104 Gıda Mikrobiyolojisi 2 2 5,0
GID151 Gıda Analizi I 2 1 5,0 GID122 Gıda İşleme İlkeleri 3 1 4,0
MAT121 Matematik I 3 0 3,0 GID142 Gıda Analizi II 2 1 4,0
TRK101 Türk Dili I 2 0 2,0 TEK107 Teknolojinin Bilimsel İlkeleri 2 0 3,0
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 4 AKTS) 3 0 4,0 TRK102 Türk Dili II 2 0 2,0
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0 Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 4 AKTS) 3 0 4,0
Toplam 21 4 30,0 Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0
Toplam 22 4 30,0
1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler 1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler
GID132 Beslenme İlkeleri 3 0 4,0 GID132 Beslenme İlkeleri 3 0 4,0
GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları 3 0 4,0 GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları 3 0 4,0
GID134 Yağ Teknolojisi 3 0 4,0 GID134 Yağ Teknolojisi 3 0 4,0
GID135 Gıda Ambalajlama İlkeleri 3 0 4,0 GID135 Gıda Ambalajlama İlkeleri 3 0 4,0
GID136 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi 3 0 4,0 GID136 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi 3 0 4,0
GID137 Fermente Gıdalar Teknolojisi 3 0 4,0 GID137 Fermente Gıdalar Teknolojisi 3 0 4,0
GID138 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 4,0 GID138 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 4,0
GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 3 0 4,0 GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 3 0 4,0
GID143 İçecek Teknolojisi 3 0 4,0 GID143 İçecek Teknolojisi 3 0 4,0
GID144 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 4,0 GID144 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 4,0
GID145 Geleneksel Gıdalar Teknolojisi 3 0 4,0 GID145 Geleneksel Gıdalar Teknolojisi 3 0 4,0
KİM141 Su Kimyası 3 0 4,0 KİM141 Su Kimyası 3 0 4,0
III. YARIYIL T U K / AKTS IV. YARIYIL T U K / AKTS
GID207 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu 3 0 3,0 GID200 Staj 0 0 2,0
GID213 Gıda Ürünleri Bilimi I 3 1 5,0 GID214 Gıda Ürünleri Bilimi II 3 1 4,0
GID221 Gıda İşleme I 3 1 5,0 GID224 Gıda İşleme II 3 1 4,0
GID243 Gıda Analizi III 2 1 5,0 GID232 Gıda Analizi IV 2 1 4,0
GID263 Proje I 2 0 5,0 GID264 Proje II 2 0 4,0
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 5 AKTS) 5 0 5,0 Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 10 AKTS) 5 0 10,0
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0 Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) 2 0 2,0
Toplam 20 3 30,0 Toplam 17 3 30,0
3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler 3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler
BLP128 Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme 2 1 5,0 BLP128 Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme 2 1 5,0
GID251 Gıda Biyoteknolojisi I 3 0 5,0 GID251 Gıda Biyoteknolojisi I 3 0 5,0
GID252 Gıda Biyoteknolojisi II 3 0 5,0 GID252 Gıda Biyoteknolojisi II 3 0 5,0
GID253 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü 3 0 5,0 GID253 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü 3 0 5,0
GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem Kontrol 3 0 5,0 GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem Kontrol 3 0 5,0
GID255 Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon 3 0 5,0 GID255 Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon 3 0 5,0
GID256 Proses Uygulamaları 3 0 5,0 GID256 Proses Uygulamaları 3 0 5,0
GID257 Gıda  Mevzuatı 3 0 5,0 GID257 Gıda  Mevzuatı 3 0 5,0
GID258 Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları I 3 0 5,0 GID258 Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları I 3 0 5,0
GID259 Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları II 3 0 5,0 GID259 Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları II 3 0 5,0
GID260 Gıda Katkı Maddeleri 3 0 5,0 GID260 Gıda Katkı Maddeleri 3 0 5,0
GID261 Mesleki İngilizce I 3 0 5,0 GID261 Mesleki İngilizce I 3 0 5,0
GID262 Mesleki İngilizce II 3 0 5,0 GID262 Mesleki İngilizce II 3 0 5,0
GID265 Kanatlı Eti  Hijyeni Ve Teknolojisi 2 0 2,0 GID265 Kanatlı Eti  Hijyeni Ve Teknolojisi 2 0 2,0
GID266 Su Ürünleri Teknolojisi 2 0 2,0 GID266 Su Ürünleri Teknolojisi 2 0 2,0
GID267 Vitaminler ve Metabolizmaları 2 0 2,0 GID267 Vitaminler ve Metabolizmaları 2 0 2,0
GID269 Beslenme Hastalıkları 2 0 2,0 GID269 Beslenme Hastalıkları 2 0 2,0
GID270 Halk Sağlığı 2 0 2,0 GID270 Halk Sağlığı 2 0 2,0
GID271 Duyusal Analiz ve Teknikleri 2 0 2,0 GID271 Duyusal Analiz ve Teknikleri 2 0 2,0
KIM217 Enzim Teknolojisi 3 0 3,0 KIM217 Enzim Teknolojisi 3 0 3,0
KIM218 Biyoteknolojik Yöntemler 3 0 3,0 KIM218 Biyoteknolojik Yöntemler 3 0 3,0
KIM221 Raporlama Teknikleri 3 0 3,0 KIM221 Raporlama Teknikleri 3 0 3,0
KIM270 Endüstriyel Atık Su Arıtımı 3 0 3,0 KIM270 Endüstriyel Atık Su Arıtımı 3 0 3,0