Dersler

1. YARIYIL DERS PLANI
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID101 Temel Mikrobiyoloji 3 1 5
GID111 Gıda Bilimi ve Kimyası 3 1 4
GID151 Gıda Analizi I 3 1 5
MAT121 Matematik I 3 0 3
GID105 Gıdalarda Temel İşlemler 3 0 4
ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı 2 0 2
  Mesleki Seçmeli Ders 3 0 5
  Mesleki Olmayan Seçmeli Ders 2 0 2
  TOPLAM     30
2. YARIYIL DERS PLANI
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID104 Gıda Mikrobiyolojisi 3 1 5
GID142 Gıda Analizi II 3 1 5
GID108 Gıda İşleme 3 1 5
GID110 Gıda Mevzuatı 3 0 3
GID114 Gıda Ürün Bilimi 5 0 5
  Mesleki Seçmeli Ders 3 0 5
  Mesleki Olmayan Seçmeli Ders 2 0 2
  TOPLAM     30

 

1. VE 2 YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID132 Beslenme İlkeleri 3 0 5
GID133 Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları 3 0 5
GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
GID143 İçecek Teknolojisi 3 0 5
GID146 Vitaminler ve Metabolizmaları 3 0 5
GID147 Gıdalarda Duyusal Analizler 3 0 5
GID148 Yağ Teknolojisi 3 0 5

 

3. YARIYIL DERS PLANI
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID207 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu 3 0 3
GID209 Gıdalarda Enstrumental Analiz ve Uygulamaları 3 1 4
ENG101 İngilizce I 2 0 2
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2
TRK101 Türk Dili I 2 0 2
  Mesleki Seçmeli Ders (3x5Akts) 9 0 15
  Mesleki Olmayan Seçmeli Ders 2 0 2
  TOPLAM     30

 

 

* Kısaltmalar: T = Haftalık teorik ders saati; U = Haftalık uygulama ders saati; AKTS = Dersin kredisi

 

3. YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID253 Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü 3 0 5
GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol 3 0 5
GID255 Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon 3 0 5
GID256 Proses Uygulamaları 3 0 5
GID260 Gıda Katkı Maddeleri 3 0 5
GID265 Kanatlı Eti  Hijyeni Ve Teknolojisi 3 0 5
GID266 Su Ürünleri Teknolojisi 3 0 5
GID270 Halk Sağlığı 3 0 5
GID272 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi 3 0 5
GID273 Fermente Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
GID274 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 5
GID275 Geleneksel Gıdalar Teknolojisi 3 0 5

 

4. YARIYIL DERS PLANI
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID200 Staj 0 2 5
ENG102 İngilizce II 2 0 2
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2
TRK102 Türk Dili II 2 0 2
  Mesleki Seçmeli Ders (3x5Akts+1×4 Akts) 11 1 19
  TOPLAM     30

 

4. YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID270 Halk Sağlığı 3 0 5
GID256 Proses Uygulamaları 3 0 5
GID254 Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol 3 0 5
GID273 Fermente Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
GID276 Gıda Biyoteknolojisi 3 0 5
GID277 Organik Gıdaların İşlenmesi 3 0 5
GID278 Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi 3 0 5
GID279 Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi 3 0 5
GID280 Enzim Teknolojisi 2 1 4
GID282 Kimyasal Su Analiz Yöntemleri 2 1 4
GKA236 Gıda Endüstrisinde Ürün Geliştirme 2 1 4
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim 5 10 19

 

4. YARIYIL DERS PLANI
DERS KODU DERSİN ADI T U AKTS
GID200 Staj 0 2 5
ENG102 İngilizce II 2 0 2
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2
TRK102 Türk Dili II 2 0 2
BŞÜ200 Mesleki Seçmeli Ders (İME=19 Akts) 5 10 19
  TOPLAM     30

İME= İşletmede Mesleki Eğitim

* Kısaltmalar: T = Haftalık teorik ders saati; U = Haftalık uygulama ders saati; AKTS = Dersin kredisi