GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI |
2014-2015 Eğitim Yılı Ders Planı |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
|
II. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
ATA101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I |
2 |
0 |
2,0 |
ATA102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II |
2 |
0 |
2,0 |
ENG101 |
İngilizce I |
2 |
0 |
2,0 |
ENF101 |
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı |
2 |
0 |
2,0 |
GID101 |
Temel Mikrobiyoloji |
2 |
2 |
5,0 |
ENG102 |
İngilizce II |
2 |
0 |
2,0 |
GID111 |
Gıda Bilimi ve Kimyası |
3 |
1 |
5,0 |
GID104 |
Gıda Mikrobiyolojisi |
2 |
2 |
5,0 |
GID151 |
Gıda Analizi I |
2 |
1 |
5,0 |
GID122 |
Gıda İşleme İlkeleri |
3 |
1 |
4,0 |
MAT121 |
Matematik I |
3 |
0 |
3,0 |
GID142 |
Gıda Analizi II |
2 |
1 |
4,0 |
TRK101 |
Türk Dili I |
2 |
0 |
2,0 |
TEK107 |
Teknolojinin Bilimsel İlkeleri |
2 |
0 |
3,0 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 4 AKTS) |
3 |
0 |
4,0 |
TRK102 |
Türk Dili II |
2 |
0 |
2,0 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 4 AKTS) |
3 |
0 |
4,0 |
|
Toplam |
21 |
4 |
30,0 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
|
|
|
|
|
Toplam |
22 |
4 |
30,0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
GID132 |
Beslenme İlkeleri |
3 |
0 |
4,0 |
GID132 |
Beslenme İlkeleri |
3 |
0 |
4,0 |
GID133 |
Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları |
3 |
0 |
4,0 |
GID133 |
Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları |
3 |
0 |
4,0 |
GID134 |
Yağ Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID134 |
Yağ Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID135 |
Gıda Ambalajlama İlkeleri |
3 |
0 |
4,0 |
GID135 |
Gıda Ambalajlama İlkeleri |
3 |
0 |
4,0 |
GID136 |
Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID136 |
Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID137 |
Fermente Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID137 |
Fermente Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID138 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID138 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID139 |
Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar |
3 |
0 |
4,0 |
GID139 |
Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar |
3 |
0 |
4,0 |
GID143 |
İçecek Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID143 |
İçecek Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID144 |
Özel Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID144 |
Özel Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID145 |
Geleneksel Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
GID145 |
Geleneksel Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
4,0 |
KİM141 |
Su Kimyası |
3 |
0 |
4,0 |
KİM141 |
Su Kimyası |
3 |
0 |
4,0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
III. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
|
IV. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
GID207 |
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu |
3 |
0 |
3,0 |
GID200 |
Staj |
0 |
0 |
2,0 |
GID213 |
Gıda Ürünleri Bilimi I |
3 |
1 |
5,0 |
GID214 |
Gıda Ürünleri Bilimi II |
3 |
1 |
4,0 |
GID221 |
Gıda İşleme I |
3 |
1 |
5,0 |
GID224 |
Gıda İşleme II |
3 |
1 |
4,0 |
GID243 |
Gıda Analizi III |
2 |
1 |
5,0 |
GID232 |
Gıda Analizi IV |
2 |
1 |
4,0 |
GID263 |
Proje I |
2 |
0 |
5,0 |
GID264 |
Proje II |
2 |
0 |
4,0 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 5 AKTS) |
5 |
0 |
5,0 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 10 AKTS) |
5 |
0 |
10,0 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
Toplam |
20 |
3 |
30,0 |
|
Toplam |
17 |
3 |
30,0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
BLP128 |
Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme |
2 |
1 |
5,0 |
BLP128 |
Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme |
2 |
1 |
5,0 |
GID251 |
Gıda Biyoteknolojisi I |
3 |
0 |
5,0 |
GID251 |
Gıda Biyoteknolojisi I |
3 |
0 |
5,0 |
GID252 |
Gıda Biyoteknolojisi II |
3 |
0 |
5,0 |
GID252 |
Gıda Biyoteknolojisi II |
3 |
0 |
5,0 |
GID253 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü |
3 |
0 |
5,0 |
GID253 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü |
3 |
0 |
5,0 |
GID254 |
Fabrika Hizmetleri İşlem Kontrol |
3 |
0 |
5,0 |
GID254 |
Fabrika Hizmetleri İşlem Kontrol |
3 |
0 |
5,0 |
GID255 |
Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon |
3 |
0 |
5,0 |
GID255 |
Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon |
3 |
0 |
5,0 |
GID256 |
Proses Uygulamaları |
3 |
0 |
5,0 |
GID256 |
Proses Uygulamaları |
3 |
0 |
5,0 |
GID257 |
Gıda Mevzuatı |
3 |
0 |
5,0 |
GID257 |
Gıda Mevzuatı |
3 |
0 |
5,0 |
GID258 |
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları I |
3 |
0 |
5,0 |
GID258 |
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları I |
3 |
0 |
5,0 |
GID259 |
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları II |
3 |
0 |
5,0 |
GID259 |
Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Uygulamaları II |
3 |
0 |
5,0 |
GID260 |
Gıda Katkı Maddeleri |
3 |
0 |
5,0 |
GID260 |
Gıda Katkı Maddeleri |
3 |
0 |
5,0 |
GID261 |
Mesleki İngilizce I |
3 |
0 |
5,0 |
GID261 |
Mesleki İngilizce I |
3 |
0 |
5,0 |
GID262 |
Mesleki İngilizce II |
3 |
0 |
5,0 |
GID262 |
Mesleki İngilizce II |
3 |
0 |
5,0 |
GID265 |
Kanatlı Eti Hijyeni Ve Teknolojisi |
2 |
0 |
2,0 |
GID265 |
Kanatlı Eti Hijyeni Ve Teknolojisi |
2 |
0 |
2,0 |
GID266 |
Su Ürünleri Teknolojisi |
2 |
0 |
2,0 |
GID266 |
Su Ürünleri Teknolojisi |
2 |
0 |
2,0 |
GID267 |
Vitaminler ve Metabolizmaları |
2 |
0 |
2,0 |
GID267 |
Vitaminler ve Metabolizmaları |
2 |
0 |
2,0 |
GID269 |
Beslenme Hastalıkları |
2 |
0 |
2,0 |
GID269 |
Beslenme Hastalıkları |
2 |
0 |
2,0 |
GID270 |
Halk Sağlığı |
2 |
0 |
2,0 |
GID270 |
Halk Sağlığı |
2 |
0 |
2,0 |
GID271 |
Duyusal Analiz ve Teknikleri |
2 |
0 |
2,0 |
GID271 |
Duyusal Analiz ve Teknikleri |
2 |
0 |
2,0 |
KIM217 |
Enzim Teknolojisi |
3 |
0 |
3,0 |
KIM217 |
Enzim Teknolojisi |
3 |
0 |
3,0 |
KIM218 |
Biyoteknolojik Yöntemler |
3 |
0 |
3,0 |
KIM218 |
Biyoteknolojik Yöntemler |
3 |
0 |
3,0 |
KIM221 |
Raporlama Teknikleri |
3 |
0 |
3,0 |
KIM221 |
Raporlama Teknikleri |
3 |
0 |
3,0 |
KIM270 |
Endüstriyel Atık Su Arıtımı |
3 |
0 |
3,0 |
KIM270 |
Endüstriyel Atık Su Arıtımı |
3 |
0 |
3,0 |