1. YARIYIL DERS PLANI | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID101 | Temel Mikrobiyoloji | 3 | 1 | 5 |
GID111 | Gıda Bilimi ve Kimyası | 3 | 1 | 4 |
GID151 | Gıda Analizi I | 3 | 1 | 5 |
MAT121 | Matematik I | 3 | 0 | 3 |
GID105 | Gıdalarda Temel İşlemler | 3 | 0 | 4 |
ENF101 | Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı | 2 | 0 | 2 |
Mesleki Seçmeli Ders | 3 | 0 | 5 | |
Mesleki Olmayan Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | |
TOPLAM | 30 |
2. YARIYIL DERS PLANI | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID104 | Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 1 | 5 |
GID142 | Gıda Analizi II | 3 | 1 | 5 |
GID108 | Gıda İşleme | 3 | 1 | 5 |
GID110 | Gıda Mevzuatı | 3 | 0 | 3 |
GID114 | Gıda Ürün Bilimi | 5 | 0 | 5 |
Mesleki Seçmeli Ders | 3 | 0 | 5 | |
Mesleki Olmayan Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | |
TOPLAM | 30 |
1. VE 2 YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID132 | Beslenme İlkeleri | 3 | 0 | 5 |
GID133 | Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları | 3 | 0 | 5 |
GID139 | Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar | 3 | 0 | 5 |
GID143 | İçecek Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID146 | Vitaminler ve Metabolizmaları | 3 | 0 | 5 |
GID147 | Gıdalarda Duyusal Analizler | 3 | 0 | 5 |
GID148 | Yağ Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
3. YARIYIL DERS PLANI | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID207 | Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu | 3 | 0 | 3 |
GID209 | Gıdalarda Enstrumental Analiz ve Uygulamaları | 3 | 1 | 4 |
ENG101 | İngilizce I | 2 | 0 | 2 |
ATA101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 |
TRK101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 |
Mesleki Seçmeli Ders (3x5Akts) | 9 | 0 | 15 | |
Mesleki Olmayan Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | |
TOPLAM | 30 |
* Kısaltmalar: T = Haftalık teorik ders saati; U = Haftalık uygulama ders saati; AKTS = Dersin kredisi
3. YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID253 | Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü | 3 | 0 | 5 |
GID254 | Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol | 3 | 0 | 5 |
GID255 | Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon | 3 | 0 | 5 |
GID256 | Proses Uygulamaları | 3 | 0 | 5 |
GID260 | Gıda Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 5 |
GID265 | Kanatlı Eti Hijyeni Ve Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID266 | Su Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID270 | Halk Sağlığı | 3 | 0 | 5 |
GID272 | Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID273 | Fermente Gıdalar Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID274 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID275 | Geleneksel Gıdalar Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
4. YARIYIL DERS PLANI | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID200 | Staj | 0 | 2 | 5 |
ENG102 | İngilizce II | 2 | 0 | 2 |
ATA102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 |
TRK102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 |
Mesleki Seçmeli Ders (3x5Akts+1×4 Akts) | 11 | 1 | 19 | |
TOPLAM | 30 |
4. YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ DERSLER | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID270 | Halk Sağlığı | 3 | 0 | 5 |
GID256 | Proses Uygulamaları | 3 | 0 | 5 |
GID254 | Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol | 3 | 0 | 5 |
GID273 | Fermente Gıdalar Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID276 | Gıda Biyoteknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID277 | Organik Gıdaların İşlenmesi | 3 | 0 | 5 |
GID278 | Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi | 3 | 0 | 5 |
GID279 | Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 5 |
GID280 | Enzim Teknolojisi | 2 | 1 | 4 |
GID282 | Kimyasal Su Analiz Yöntemleri | 2 | 1 | 4 |
GKA236 | Gıda Endüstrisinde Ürün Geliştirme | 2 | 1 | 4 |
BŞÜ200 | İşletmede Mesleki Eğitim | 5 | 10 | 19 |
4. YARIYIL DERS PLANI | ||||
DERS KODU | DERSİN ADI | T | U | AKTS |
GID200 | Staj | 0 | 2 | 5 |
ENG102 | İngilizce II | 2 | 0 | 2 |
ATA102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 |
TRK102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 |
BŞÜ200 | Mesleki Seçmeli Ders (İME=19 Akts) | 5 | 10 | 19 |
TOPLAM | 30 |
İME= İşletmede Mesleki Eğitim
* Kısaltmalar: T = Haftalık teorik ders saati; U = Haftalık uygulama ders saati; AKTS = Dersin kredisi