4.1. Stratejik Plan

Programda; Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin uluslararası düzeyde kabul gören bir akreditasyon sistemine 2023 yılına kadar uygun hale getirilmesi, eğitim laboratuvarlarının alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, otomasyon ve bilgisayar destekli eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi, öğrencilerin ihtiyaç duyacakları çeşitli konularda destekleyici eğitimin verilebilmesi için sürekli olarak derslerin ihtiyaçlar doğrultusunda revizyonu, bölüm eğitim-öğretim faaliyetlerinin istatistiksel olarak değerlendirilmesi, öğretim elemanı performansının yükseltilmesi, bölümün sanayi ile ilişkilerinin geliştirilmesi hedeflerine uygun statejiler tespit edilmiş olup strateji yansıması bölümünde bildirilmiştir.
Gıda İşleme Bölümüne bağlı olarak Gıda Teknolojisi Programı faaliyet göstermektedir. 2019 yılı içerisinde en az 1 öğretim elemanı alarak, alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış olan Gıda Analizi ve Kalite Kontrolü Programına öğrenci alınarak faaliyetleri takip edilecektir. Bölümümüzün 3+1 sisteminde uyum ve geliştirme faaliyetleri kapsamında performans ölçüm kriterleri konarak sistemin etkinliği takip edilmektedir.