Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri
BRAT20181220001 Avusturyalı Firmanın Tekstil Üreticisi Arayışı
Avusturyalı bir start-up, yaratıcı ve işlevsel dış mekan kıyafetleri tasarlamaktadır. Söz konusu tasarımlar karlı ortamlarda ve günlük hayatta kullanılabilecek fonksiyonelliktedir. Firma, bu kapsamda kumaş ve kıyafetlerin üretimiyle ilgili anlaşma yapabileceği üreticiler aramaktadır.

BRUK20190118002 İngiliz Firmadan Patentli Araç Taşıma Platformu İçin Üretici Arayışı
İngiliz bir tasarım firması, araba taşıma platformu geliştirmiştir. Kendin yap (DIY) prensibiyle çalışan platform, araba tamiri pazarında ideal bir ürün olarak göze çarpmaktadır. İngiliz firma, ödül almış ve patentlenmiş bu taşıma platformunun üretilmesi noktasında işbirliğine gidebileceği partnerler aramaktadır. Ürünün görselleri profil içerisinde bulunmaktadır.

BRPL20190114001 Polonyalı Firmanın Otomatik Otopark Sistemleri Ürettirme Talebi
2009 yılında kurulmuş Polonyalı bir firma, gayrimenkul, restorasyon ve blok ofis kurulumları noktasında faaliyet göstermektedir. Firma, yatırım amaçlı otomatik otopark sistemleri ürettirmek istemektedir. Teknik bilgi ve ilgili görseller profil içerisinde bulunmaktadır.

BRPL20181219001 Polonyalı Distribütörden 3D Yazıcı Üreticisi Arayışı
2013 yılında kurulan Polonyalı bir firma, bölgesinde 3D yazıcıların distribütörlüğünü yapmaktadır. Firma ürün gamını genişletmek için 3D yazıcı üreticileriyle temasa geçmek ve onların ürünleri için bölgede distribütörlük yapmak istemektedir.

BOFI20180108001 Kisilitol İçeren Ağız Bakım Ürünleri
Finlandiyalı bir firma ksilitol içeren ağız bakım ürünleri üretmektedir. Ksilitol doğal bir tatlandırıcı olup şekerin daha sağlıklı bir alternatifi olarak kullanılmaktadır. Ağız kuruluğu için pastil ve tüm kullanıcılar için diş macunu üreten bu firmanın doğal ürünleri, ksilitolün bilinen etkileri sebebiyle oldukça talep görmektedir. Bu ürünlerin yeni ülkelerde satışı için ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TRBE20181114001 Kapalı Alanlarda Mikrobiyal Analiz İçin Sensör Arayışı.
Belçika’da bulunan çok uluslu bir firma, kapalı alanlarda kullanılmak üzere, ortamın mikrobiyal seviyesini analiz eden sensörlere ihtiyaç duymaktadır. Lisanslama veya teknik işbirliği tabanlı anlaşma önerilmektedir.

TRLT20181113001 Bitki Çayında Uygun Ürün Seçimi İçin Teknoloji Arayışı.
Litvanya’da bir firma bitkisel çay üretimi yapmaktadır. Firma hasat zamanında en uygun çay yapraklarını seçim aşamasında karar verebilen yapay zeka tabanlı bir sistem arayışındadır. Teknik işbirliği önerilmektedir.

TOIE20171124001 Etkinliklerde Yiyecek İçecek Kuyruğunu Önleyen Yazılım.
İrlanda da bir yazılım firması, geniş katılımlı etkinliklerde katılımcıların yeme içme ihtiyaçları için kuyruk beklemeden hizmet alabilmelerine olanak sağlayan güvenli alışveriş sistemi geliştirmiştir. Birçok farklı etkinlikte test edilmiş olan yazılım için lisanslama yapabilecek ortak arayışı vardır.

TRNL20180221001 Medikal Hidrojel Uzmanlık Arayışı.
Hollanda’da bulunan bir firma, medikal alanda kullanılan ve iletkenliği yanında yapışma özelliği olan hidrojel üzerine deneyimli ortak arayışındadır. Teknik işbirliği ile hidrojel tasarımı ve üretimi yapılması planlanmaktadır.

TOCZ20180924001 Görme Engelliler İçin Görüntü Bazlı Titreşim Uyarı Sistemi.
Çekya’da bir üniversitede, görme engelli insanların önlerinde ki objeleri önceden fark edebilmeleri amacı ile bir kamera yardımı ile belli bir mesafede, yol üzerindeki objelerin görüntülerini haptik sinyallere dönüştürerek titreşim yolu ile kişileri uyaran bir sistem geliştirmiştir. Medikal alet üreticileri ile lisans anlaşması yapılması düşünülmektedir.