Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BRHR20170609001 Metal Hammadde Arayışı
Hırvat bir firma tutamak, levha, korkuluk gibi metal ürünlerin distribütörlüğünü yapmaktadır. Firma bu ürünlerde kullanılacak paslanmaz çelik, dövme demir, alüminyum, çinko gibi hammadde üreten firmalar ile ortaklık kurmak istemektedir.

BRSE20181221001 Kumaş Arayışı
İsveç’te kurulu bir firma kadınlar için iş kıyafeti üstüne yoğunlaşmıştır. Firma sıklıkla giyilen, düşük sıcaklıklarda yıkanan ürünleri için dayanıklı ve %3-5 oranında elastan veya benzeri bir madde içeren kumaş arayışındadır. Kumaşım metrekare ağırlığı 200gr. civarı olacaktır.

BOUK20181122003 Oto Bakım Ürünleri İçin Franchise Anlaşması
İngiliz bir firma oto bakım ürünleri üretmektedir. 9 yıldır sektörde olan firma, mevcut ürünlerden kaynaklı sorunlardan sonra kendi markasını üretmiş olup, arada geçen sürede İngiltere pazarında kaliteyi çağrıştıran bir marka ortaya çıkarmıştır.  Firma bu ürünler satacak ve firmaya franchise olacak ortaklar aramaktadır. Franchise bedeli istenmemektedir.

BOIT20180115001 Kahve Satışı
İtalyan bir aile firması 20 yıldır kahve üretimi yapmaktadır. Çekirdek, öğütülmüş ve suya atılan poşet içinde kahve ürünleri sunan bu firma, ürünlerinin satışı için farklı ülkelerde ortaklar aramaktadır.

BOFI20180108001 Kisilitol İçeren Ağız Bakım Ürünleri
Finlandiyalı bir firma ksilitol içeren ağız bakım ürünleri üretmektedir. Ksilitol doğal bir tatlandırıcı olup şekerin daha sağlıklı bir alternatifi olarak kullanılmaktadır. Ağız kuruluğu için pastil ve tüm kullanıcılar için diş macunu üreten bu firmanın doğal ürünleri, ksilitolün bilinen etkileri sebebiyle oldukça talep görmektedir. Bu ürünlerin yeni ülkelerde satışı için ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TOIE20171124001 Etkinliklerde Yiyecek İçecek Kuyruğunu Önleyen Yazılım
İrlanda da bir yazılım firması, geniş katılımlı etkinliklerde katılımcıların yeme içme ihtiyaçları için kuyruk beklemeden hizmet alabilmelerine olanak sağlayan güvenli alışveriş sistemi geliştirmiştir. Birçok farklı etkinlikte test edilmiş olan yazılım için lisanslama yapabilecek ortak arayışı vardır.

TRNL20181220003 Biyotabanlı Yüzey Aktif Madde Arayışı         
Hollanda’da bir firma, toksik olmayan, çevre dostu, yüksek performanslı yüzey aktif madde geliştiren firmalar ile ortaklık yapmak istemektedir. Ortaklık araştırma geliştirme üzerine olacaktır.

TRIE20180904001 Zeytinyağı Üretim Atığından Hayvan Yemi Üretimi
İrlandalı bir firma zeytin ve zeytinyağı üretim atığından hayvan yemi üretmiştir. Söz konusu ürün ile alakalı üretim süreçlerinin tasarlanması için ortak arayışı söz konusudur.

TOES20180831001 Karın Boşluğu Yara Tedavisi İçin Yara Örtüsü
İspanya’da biyomedikal araştırma enstitüsü karın boşluğu yaralarının tedavisinde kullanılması amaçlanan bir yara örtüsü geliştirmiştir. Firma bu ürünü ticarileştirebilecek veya geliştirmeye devam edecek ortaklar aramaktadır. Ürünün prototipi bulunmaktadır.

TRNL20180221001 Medikal Hidrojel Uzmanlık Arayışı
Hollanda’da bulunan bir firma, medikal alanda kullanılan ve iletkenliği yanında yapışma özelliği olan hidrojel üzerine deneyimli partner arayışındadır. Teknik işbirliği ile hidrojel tasarımı ve üretimi yapılması planlanmaktadır.