Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BRDE20181112001 Coğrafi Bilgi Sistemi

Alman bir firma coğrafi temelli web arayüzü, veri işleme gibi alanlarda danışmanlık hizmeti vermektedir. Firma kendi Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) üreten bir firma ile güçlerini birleştirip ortak bir şirket kurmak istemektedir.

BRUK20180529001 Çelik Levha İsteği 

İngiliz bir firma özel bir çelik levha alımı yapmak istemektedir. Levha 17-7 PH çelikten imal edilecek olup şerit kalınlığı 0.4mm, uzunluğu 800mm olacaktır. Diğer teknik detaylar ilgili işbirliği linkinde bulunabilir.

BRDE20181129001 Endüstriyel Ürün Arayışı

Alman bir firma endüstriyel ürünleri müşterileri ile buluşturan bir platform hizmeti vermektedir. Firma özellikle endüstri 4.0 ile ilgili ürünler, sensörler ve yalın üretimle alakalı ürünler olmak üzere bu platforma ekleyebileceği ürünlerin üreticilerini aramaktadır. Firma anlaşacağı ortak için distribütör veya ticari acente olmak istemektedir.

BRBG20181204001 Snowboard Ürünleri

Bulgaristan’da kurulu bir firma snowboard ürünleri satışı yapmaktadır. Firma kendi mağazalarına sahip olup aynı zamanda online satış yapmaktadır. Firma gözlük, mont, kask, eldiven gibi snowboard ürünleri tedarik etmek istemektedir.

BRSK20181127001 Bisküvi, Kurabiye vb Ürünler

Slovak bir şirket Coop, Milkagro, Sintra, GVP gibi market zincirlerine bisküvi, kurabiye, gofret gibi ürünler tedarik etmektedir. Şirket ürün çeşitliliğini arttırmak istemektedir bu yüzden bu tarz ürünlerin üreticilerini aramaktadır. İlk etapta aylık 10 paletlik bir alım yapılacaktır.

Teknoloji İşbirlikleri
TOLV20181031001 Bitki Yetiştiriciliği İçin İnovatif Isıtma Teknolojisi
Letonya’dan bir KOBİ, bitki yetiştiriciliği için en uygun koşulları sağlayan yenilikçi bir sera ısıtma teknolojisi geliştirmiştir. Söz konusu teknoloji, tesislerin verimliliğini arttırmakta ve ısıtma masraflarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Teknoloji, küçük sera sahiplerinin ve büyük üretim şirketlerinin kullanımına uygundur. Firma, söz konusu teknoloji ile ilgilenen ısıtma sistemi üreticileriyle temasa geçmek istemektedir.TRFR20181009001 Fransız Firmanın Doğrultucular (Rectifiers) Arayışı
Uçak alanında çalışan Fransız bir KOBİ, hafif ve çevre dostu uçaklarda kullanılmak üzere entegre edilebilecek ve maksimum 4 kg ağırlığında olabilecek doğrultucular (rectifiers) aramaktadır. Fransız firma, ilgili teknolojiye/ürüne sahip kurumlarla lisanslama veya üretim anlaşmasına gidebileceğini belirtmiştir.

TOBY20181204001 Tribolojik uygulamalar için alüminyum-silikon alaşımı
Beyaz Rusya’da bir araştırma enstitüsü, küresel forma sahip silikon parçacıklarıyla silisyum üretilmesi için bir yöntem geliştirmiştir. Alüminyum-silikon alaşımının özellikleri; aşınma direncini 2 ila 3 kat artıran tribolojik uygulamalarda, bronzun yerini almasına izin vermesidir. Enstitü, teknik destek ile üretim veya ticari anlaşma yapabileceği sanayi ortakları aramaktadır.

TOSG20181121002 Balık Hastalığı Tespiti İçin Geliştirilen Kit
Bir Singapur Araştırma Kurumu, balık hastalığının hızlı ve yerinde tespiti için Optik bir kit geliştirmiştir. Bu kit, deniz çiftliklerinde biyogüvenlik risk yönetimi açısından faydalı olabilecek ve tatlı sudaki sucul hayvanların ölüm oranını azaltmaya yardımcı olacaktır. Kurum, lisanslama yapabileceği sanayi partnerleri aramaktadır.

TOGR20181122001  Entegre Dağıtılmış Enerji Kaynakları
Yazılım mühendisliği hizmetleri sunan Yunan bir KOBİ, yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak şebeke operatörlerine en uygun işletim senaryosunu sağlayan yenilikçi bir akıllı yönetim sistemi geliştirmiştir. KOBİ, teknik işbirliği anlaşmaları ve ticari anlaşmalar kapsamında sırasıyla DSO’larla (dağıtım sistem operatörleri) ve sistem entegratörleri ile işbirliği yapmayı hedeflemektedir.