Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BRPL20180625001 Çevreci Promosyon Ürünleri
Polonyalı bir firma ofis ürünleri ve promosyonel ürünlerin satışını yapmaktadır. Firma çevre dostu olan (sertifikalı) promosyonel ürünler veya ofis ürünleri arayışı içindedir. Ürünlerin geri dönüştürülebilir olması ve siparişten itibaren 2 hafta içinde teslim edilebilmesi gerekmektedir.

BRNL20180430001 Sanal Pazarlama Araçları
Hollanda merkezli bir firma medikal sektörüne hitaben cihazlar geliştirmekte ve üretmektedir. Firma yıllarca fuar katılımları gerçekleştirmiş olup fiilen fuar katılımının çok maliyetli olması sebebiyle yaratıcı ve fuar benzeri görünürlük sağlayabilecek uygulamalar / fikirler aramaktadır. Fikirlerin denenmiş olmasına gerek yoktur, gerektiği takdirde fikrin geliştirilmesi için destek sağlanacaktır.

BRIT20180606001 Ürün Arayışı
Elektrik, elektronik ve elektromekanik ürün satışı yapmakta olan İtalyan bir şirket yeni tedarikçiler aramaktadır. Satışlarının %40’ını AB ülkelerine, %10’unu ise ABD’ye yapmakta olan şirket ilan detaylarında görülebilecek başlıklar altında ürünler aramaktadır.

BODE20180423004 Mikroalg Konusunda Ortak Arayışı
Alman bir firma transjenik mikroalg üretimi için kullanılan biyoreaktörleri üretmektedir. Firma mikroalg üretimi, mikroalg üretim tesisi kurulumu, düşük enerjili üretim tesisi kurulumu alanlarında kendisine yardım edebilecek ortaklar aramaktadır.

BODE20180529001 Yeni Bir Ayrıştırma Sistemi
Alman bir firma biyokütle atıkları ve endüstriyel artık akımlardan yağ ve değerli maddeleri ayrıştıran bir sistem geliştirmiştir. Mevcut sistemler %20 nemliliğe kadar efektif olarak çalışırken bu sistem %80 nemliliğe kadar çalışabilmektedir. Ayrıca ayrıştırma için gerekli enerjiyi %90 oranında azaltan bu sistemin satışı için ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TOGR20180710001 Yunanlı Firmanın Geliştirdiği Sanal Gerçeklik Platformu 
Yunanlı bir firma, cerrahi prosedürler kapsamında içerisinde cerrahi eğitimlerin bulunduğu yenilikçi bir sanal gerçeklik platformu geliştirmiştir. Bu platform, stajyer cerrahlara, alet ve cerrahi ile ilgili ihtiyaç duydukları know-how’ı adım adım öğretmeyi amaçlamaktadır. Firma bu kapsamda hizmet işbirliği yapabileceği partnerler aramaktadır.

TOIT20180328001 Controller Area Network Communications’da Malzeme Bitlerini Eklemenin Önüne Geçiş
İtalyan bir Araştırma grubu, gömülü kontrol sistemleri için iletişim omurgası olan Kontrol Ünitesi Ağını (CAN) iyileştirmek için bir teknolojiyi patentlemiştir. Buluş, CAN CRC – Döngüsel Artıklık Kontrolü alanına malzeme bitlerinin yerleştirilmesinin önüne geçmektedir. Gerçek dünya uygulamalarına kolayca yerleştirilebilecek yüksek düzeyde optimize edilmiş bir yazılımı da (codec i) de bulunmaktadır. Araştırma Grubu lisans veya araştırma anlaşmaları yapabileceği partnerler aramaktadır.

TODE20180730001 Yerinde toksisite testi için tek kullanımlık ko-kültür odası
Bir Alman üniversitesi, hava kalitesi için yeni bir biyolojik test metodu geliştirmiştir (örn. kamu binaları veya üretim alanlarında). Bu toksisite test sistemi, mobil ölçüm ünitelerinde kullanılabilmekte ve böylece merkezi hücre kültür laboratuvarlarına numunelerin taşınması yerine yerinde test yapılmasına olanak  sunabilmektedir. Lisanslama veya ortak girişim talep edilen iş birliklerindendir.

TOCZ20180731002 Gömülü Uygulamalar İçin Çözülebilir Sistem Modülü
Küçük bir Çek firması, gömülü uygulamalar için lehimlenebilir modüller üretmektedir. Ana avantajları; sınırsız yazılım olanakları sunması, yüksek yapılandırılabilirlik, kolay board yerleştirme ve lehimleme olarak sıralanabilir. Firma, teknik iş birliği kapsamında partnerlik kurabileceği işletmeler aramaktadır.

TODE20180327001 İnce Polimer Kaplamalarla Yüzey Modifikasyonu
Alman bir Araştırma Enstitüsü çeşitli yüzeyler çoklu uygulamalar için çeşitli işlevlere sahip yüzeyler oluşturabilecek polimer kaplamalar geliştirmiştir. Uygulama alanları, uzun süreli veya kısa süreli vücut teması olabilen tıbbi cihazlardır. Enstitü teknik işbirliği yapabileceği partnerler aramaktadır