Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Ticari İşbirlikleri

Referans Numarası : BRES20180221001

Boyacı Ürünleri Arayışı

30 yıldan uzun süredir boya ve vernik üreten İspanyol firma, tedarikçi gamını geliştirmek için, kendisine boyacılık ürünleri temin edebilecek yeni ortaklar aramaktadır. Fırçalar, alan koruma bantları, koruyucu donanımlar, dekoratif ürünler gibi ürünler aranmaktadır.

Referans Numarası : BODE20170112001

Membran Ayrıştırma

Alman bir şirket membran ayrıştırma teknolojileri üretmektedir. Şirketin ürünleri su işleme, gıda işleme, kağıt üretimi, petrol işleme gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu ürünlerin satışını yapabilecek ortaklar aranmaktadır.

Referans Numarası: BOES20161107003

Rüzgar Türbini

İspanyol bir şirket, Venturi prensibine çalışan ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten yeni bir türbin üretmiştir. Bu ürün 1,5m/sa rüzgar hızında dahi üretim yapabilmekte ve mevcut türbinlere göre %80 daha yüksek verimle çalışmaktadır. Mevcut türbinlere göre çevre dostu olan ürün, aynı zamanda daha alçak olması sebebiyle görsel avantaj da sağlamaktadır. Bu ürün ile ilgilenen ortaklar aranmaktadır.

Referans Numarası : BOFR20160426001

Yatlar İçin Yenilikçi Kumanda Sistemleri

Fransız bir şirket, yatlarda kullanılmak üzere yenilikçi bir kumanda sistemi geliştirmiştir. Joystick şeklinde bir kumanda ile kontrol edilen ve oldukça kolay bir kullanıma sahip olan bu sistem özellikle engelli kişilerin kullanımı için tasarlanmış olup pek çok farklı bağlantı teknolojisini desteklemekte ve böylece yatların farklı ekipmanlarına bağlanabilmektedir. Genellikle yatçılık klüplerine satışı yapılan bu ürünün farklı ülkelerdeki satışı için ortaklar aranmaktadır.

Referans Numarası : BRSE20170823001


Nordik Ülkeler İçin Kimyasal Ürün Temsilciliği

İsveçli bir firma temizlik malzemeleri, yağ çözücüler, deterjanlar gibi ürünlerin hem tedarik zincirini sağlamakta hem de satışını yapmaktadır. Bu tarz ürünleri çevre yönetmeliklerine uygun olarak üreten firmaların Nordik ülkelerdeki distribütörü olmak isteyen firma uygun ortaklar aramaktadır.

 

Teknoloji İşbirlikleri

Referans Numarası : TOFR20171114001


Tıbbi Görüntü ve İlaç Dağılımı İçin Hibrit Nano Nesneler

Kimya ve biyoteknoloji alanında uzmanlaşmış bir Fransız üniversite laboratuvarı, belirli özelliklere ve özel işlevlere sahip nano-objeler üretmek için bir yöntem patentlemiştir. Üretilen nano objeler hibrid kabuğa sarılmış sulu çekirdek şeklindedir. Çekirdek, flüoresan bir ajan veya aktif bir farmasötik bileşen olarak kapsüllenebilmektedir (terapi için). Ferromanyetik nanopartikül kabuğu, manyetik rezonans görüntüleri için bir kontrast maddesi olarak son derece kullanışlıdır. Fransız üniversite laboratuvarı, lisans anlaşmaları yapabileceği firmalar aramaktadır.

Referans Numarası : TOBG20180303001

Hasta Rehabilitasyonu İçin Kablosuz Robotik Kontrol Teknolojisi

Bir Bulgar bilim kuruluşu, insan beyninin aktivitesinden gelen elektroensefalografi sinyallerini kullanarak robotik kontrol alanında çalışmalar yapmaktadır. Hastanın rehabilitasyonu için geliştirilen yeni teknoloji, sanal gerçekliğin uygulanmasına dayanmaktadır. Teknolojinin, potansiyel uygulama alanları hastaneler ve tıbbi rehabilitasyon merkezleri olarak belirtilebilir. Teknoloji sahibi kuruluş, bilimsel çalışmalar yapabileceği araştırma kuruluşları/partnerler aramaktadır.

Referans Numarası : TRES20180315001

Bir İspanyol Ar-Ge Merkezi Termal Sprey Ekipmanları Arayışında

Havacılık endüstrisinde uygulanan yüzey arıtma konularında uzmanlaşmış bir İspanyol Ar-Ge merkezi, termal projeksiyon (termal sprey) ile kaplama ve bunun üretimiyle ilgili konularda uzmanlığı olan kuruluşlar aramaktadır. Bu kuruluşlarla teknik destek temelinde ticari iş birliğine gidilmek istenmektedir.

Referans Numarası : TRCH20180314001

Çok Uzun Çaplı Boruların Hassas Üretimi

Merkezi İsviçre’de bulunan uluslararası bir araştırma merkezi, 13.5 m’ye kadar olan ve 79,8 mm’den 137,2 mm’ye ve 85 mm’den 145.2 mm’ye kadar dış çaplarda soğuk kanal boruları üretebilen şirketler aramaktadır. Teknik spesifikasyonlar ve talep edilen ürünle ilgili çizimler profilin detaylı görünümünde bulunmaktadır.

Referans Numarası : TOES20180302002

Termokromik Harç Kaplama Teknolojisi

Bir İspanyol Araştırma Enstitüsü, güneş ışınım aralığında, sıcaklığa göre tersine değişen optik özelliklere sahip bir termokromik harç kaplaması geliştirmiştir. Binalarda enerji verimliliği açısından özellikle ilgi çekici olan bu teknolojik kaplamanın, düşük sıcaklıklarda emilimi de yüksektir. Bu sayede iç mekan ısısının da korunmasına yardımcı bir unsurdur. İspanyol enstitü, yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalarla temasa geçmek istemektedir.