Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları

BŞEÜ-TTO

Ticari İşbirlikleri

Yazılım ve Donanım Ürünleri

Hollandalı bir firma IT pazarına hizmet vermektedir. Firma yenilikçi yazılımlar ve donanımlar arayışı içindedir. Bu ürünlerin satışını üstlenecek olan firma, ürünlerin hali hazırda pazara sunulmuş olmasını istemektedir. B2B organizasyonları çözümleri üstüne olan ürünler tercih sebebi olacaktır.

 

Bebek ve Çocuk Ürünleri

İsveç pazarına hizmet veren bir firma, bu pazarda satışını üstlenebileceği bebek/çocuk ürünleri aramaktadır. Firma üretici firmalar ile çalışmak istemektedir. Genellik kıyafet dışı ürünler üstüne yoğunlaşan firma tekstil, mobilya gibi pek çok alanda çocuk ve bebek ürünler aramaktadır. Firmanın yaklaşık 4000 adet satış ortağı bulunmaktadır.

 

Mobilya ve Yemek Ürünleri

Fransız bir tasarımcı 2010 yılından bu yana kendi tasarımı olan ve üst tabakaya hitap eden ürünlerinin satışını yapmaktadır. Tasarımcı, yeni tasarladığı lambalık ve yemek kasesi, tabak gibi ürünleri üretebilecek üreticiler aramaktadır. Ürün resimleri başvuru linki altında görülebilir.

 

Vinç, Ekskavatör Gibi Ürünler ve Bunları Yedek Parçaları İçin Üretici

Hollandalı bir firma vinç, ekskavatör, lift gibi ürünlerin satış ve teknik servis hizmetini vermektedir. Firma, Hollanda pazarına girmek isteyen, yukarıda sayılan ürünlerin ve bu ürünlerin yedek parçalarının üreticileri ile çalışmak istemektedir.

 

Sağlık ve Medikal Ürünleri

İngiliz bir firma İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) içinde satışı yapılabilecek ürünler üreten firmalar için, pazara giriş, analiz ve yönlendirme hizmetleri vermektedir. NHS’ye giriş yapmak isteyen ve bu pazara hitap eden ürünler üreten ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri

Nano Veya Mikro Ölçekte Malzeme Ve Teknoloji Arayışı

Hollandalı firma çeşitli sektörlere nano veya mikro ölçekte malzeme tedarik etmektedir. Firma müşterilerine sunmak üzere nano veya mikro ölçekte malzeme üreten start up veya deneyimli firmalar ile işbirliği yapmak istemektedir. Aranılan malzemeler daha çok hammadde olarak kullanılan ve nihai üründe hafiflik, yanmazlık ve benzeri özellikler katan malzemeler olmalıdır. Teori aşamasında olan veya en geç 5 yıl içerisinde ticarileşebilecek teknolojiler aranmaktadır.

 

Üçüncü Nesil Tele Bakım Sistemleri

Katalan teknoloji merkezi, sağlık sektörüne yönelik IT çözümleri üretmektedir. Firma, evde bakım hizmeti almak zorunda olan veya yalnız yaşamakta olan veya bedensel kısıtları olan yaşlı insanların anlık sağlık durumlarını izleyen ve gerektiğinde sağlık otoriteleri ile paylaşabilen bir sistem geliştirmiştir. Pilot çalışmaların yapılabilmesi için, hastaneler, yazılım firmaları ve sağlık kurumları ile işbirliği yapılması planlanmaktadır.

 

Güç Yoğunluğu Arttırılmış İçten Yanmalı Motor    

İngiliz firma, konvansiyonel 2 zamanlı veya 4 zamanlı Otto çevrimi prensibi ile çalışan motorlarda yaptığı patentli bir geliştirme ile her bir silindirden daha fazla güç alınabilecek yeni bir motor geliştirmiştir. OEM firmaları ile lisans veya teknik işbirliği yapılması düşünülmektedir.

 

Uzaktan Hasta Yönetimi İçin Profesyonel Çözüm

İspanyol firma medikal sektöre yönelik IT çözümleri üretmektedir. Firma klinik çalışmalarda verilerin efektif biçimde toplanabilmesini sağlayan ve uzaktan veri yönetimine olanak tanıyan bir platform geliştirmiştir. Pilot çalışmaların yürütülebilmesi amacı ile ilgili sektör ortakları ile işbirliği yapılması düşünülmektedir.

 

Yüksek Yoğunluklu Akışkan Malzemeler İle Temassız Kaplama Teknolojisi

İngiliz firma, boya, yapıştırıcı, mürekkep ve benzeri yüksek yoğunluklu ürünlerin yüzey kaplamasında temas olmaksızın yüksek hacimli kaplamaya olanak tanıyan yenilikçi bir kaplama teknolojisi geliştirmiştir. Bu teknolojinin uygulamasını yapabilecek firmalar ile işbirliği yapılması düşünülmektedir.