Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyurularını word olarak indirmek için tıklayınız. 

 

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları

BŞEÜ-TTO

Ticari İşbirlikleri

Tarım ve Hayvancılık Ürünleri

Romanyalı bir şirket uzun yıllardır tarım ve hayvancılık alanında distribütörlük yapmakta olup, ürün ağına ekleyebilecek yeni ürünler aramaktadır. Şirket tarım ve hayvancılık ile ilgili pek çok ürünün satışını yapmaktadır. Ülke genelinde 70 civarında satış bayisi olan şirket Romanya pazarında ürünlerini satmak isteyen üreticiler aramaktadır

 

Aydınlatma Ürünleri

Katarlı bir firma iç ve dış mekan aydınlatma ürünleri üretmektedir. Firma ürün gamını genişletmek için yeni aydınlatma ürünleri ve bu ürünlerin bağlantı parçalarını tedarik edebilecek ortaklar aramaktadır.

 

İngiliz Firmanın Araç Aksesuarları ve Yedek Parçaları Üzerine Üretici Arayışı

Otomotiv sektöründe 13 yılı aşkın tecrübeye sahip olan bir İngiliz firması, dünya çapında tedarikçilerle ve üreticilerle yüksek kaliteli araç aksesuarları üzerine distribütörlük anlaşması yapmak istemektedir. Alaşımlar, koltuklar, vites değiştirme donanımı, direksiyon simidi, dış stil vb. ürünler üzerine faaliyet gösteren firma, 25000 üyeden oluşan doğrudan bir dağıtım ağı geliştirmiştir. Söz konusu ürünlerin üretimi veya tedariki noktasında destek olacak firmalarla temasa geçmek istemektedir.

 

İç Çamaşırı ve Gecelik Üreticisi

Hollandalı bir firma, genç kızlar için ürünler tasarlamaktadır. Firma pijama, tişört gibi ürünlerin üretimi için ortaklar aramaktadır. Ürünlerin baskılı bir şekilde kullanıma hazır olarak teslim edilmesi istenmektedir.

 

Distribütörlük Teklifi

Polonyada kurulu bir şirket bünyesindeki avukat, finansçı, pazarlama uzmanı gibi kadrolar sebebiyle pek çok firmaya hizmet vermektedir. Şirket yabancı firmaların Polonya pazarında satış yapabilmesi için gerekli bağlantılara sahip olup Polonya pazarına girmek isteyen ve herhangi bir sektörde faaliyet gösteren girişimciler ve firmalar aramaktadır.

 

Teknoloji İşbirlikleri

Prekast Beton Eleman Üretimi İçin Teknoloji Arayışı

Fransız bir firma, prekast beton elemanların üretimi üzerine çalışmaktadır. Firma, prekast yapı elemanları üretimi konusunda patentli bir ürün veya teknolojiyi paylaşma isteğinde firmalar ile lisans veya ortak girişim işbirliği yapmak istemektedir.

 

Toprak Verimini Artırıcı Katkı Maddesi

İngiliz bir firma, doğal ortamda aktive olan bir bakteri sayesinde toprak verimliliğini artıran ve bakım maliyetlerinin azalmasına katkı sağlayan yenilikçi bir ürün geliştirmiştir. Bu ürün ile 40% daha fazla verim elde edilebildiği ifade edilmektedir. Söz konusu ürün ile ilgili saha doğrulamalarının yapılabilmesi amacı ile üniversiteler ile araştırma işbirliği yapılması planlanmaktadır.

 

Üretim Hattına Besleme Öncesi Meyvelerin Pozisyonlandırılması İle İlgili Teknoloji Arayışı

İspanyol bir firma endüstriyel düzeyde meyve işleme sistemleri üzerine çalışmaktadır. Firma yakın zamanda kriyojenik teknoloji ile meyve işleme sistemi geliştirmiştir. Geliştirilen bu sistemin bir parçası olmak üzere, firma meyvelerin işleme öncesinde hat üzerinde uygun biçimde pozisyon almaları ve doğru konumda işlemeye girmelerini sağlayacak bir teknoloji arayışındadır. Otomasyon firmaları ile teknik destekli işbirliği anlaşması yapılmak istenmektedir.

 

Aktif Bileşiklerin Enkapsülasyonu

İspanya’da nanoteknoloji alanında faaliyet gösteren bir firma, mikro enkapsülasyon tekniklerine artan talebe dayanarak enkapsülasyon ile ilgili 2 farklı yöntem için patent başvurusu yapmıştır. Önerilen yöntemler, kozmetik, gıda ve hatta tarıma dayalı sanayi üretimi alanlarına yöneliktir. Firma geliştirdiği yöntemler için üniversiteler ile ortak geliştirme ve farklı patentler ortaya çıkarmak amacı ile, firmalar ile de lisanslama üzerine çalışmak istemektedir.

 

 

Dental Malzemeler Ve Yapay Kemik Üreticileri Arayışı

Koreli bir firma dental implantlar için malzeme üretimi konusunda faaliyet göstermektedir. Firma yapay kemik ve dental protez veya implant uygulamalarına yönelik ekipman üreticisi firmalar ile lisans veya teknik işbirliği sağlamak istemektedir.

Daha Fazla Bilgi İçin:

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

+90 228 214 2180