4.1.5. Kültürel Katkılar

Yüksekokulumuz Bilecik’te bulunmaktadır. Bilecik ilinde ulaşım hizmetlerinin artmasına, yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin, konaklama imkânı sağlayan apart ve yurtların kurulmasına katkı sağlamaktadır. Programımızda, 145 öğrenci öğrenim görmekte ve 2 akademik 1 idari personel olmak üzere 148 kişi bulunmaktadır. Öğrencilerin bölgede ikamet etme oranları program kontenjanlarındaki artışa bağlı olarak artmaktadır. Gerek program öğrencileri gerekse yüksekokul bünyesinde istihdam edilen personel Bilecik’te alışveriş, restaurant, giyim, ulaşım ve benzeri harcamalar ile bölge ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Bölümümüz öğrencileri “Ders Dışı Etkinlik” dersleri kapsamında “Kan Bağışı Etkinlikleri” ne katılmaktadır. Aynı zamanda “Mesleki Alan Dersleri” kapsamında AFAD, UMKE ve 112 ekiplerince çeşitli etkinlik, eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde Yüksekokulumuz şehir hayatının farklı yönlerine katkıda bulunmaktadır.