3.10. Öğrenci Danışmanları

Birimde öğrenci danışmanlık sistemi uygulamalarının yürütülme yöntemi; Bölüm bünyesinde her sınıfa bir danışman hoca atanmaktadır. Öğrenci danışmanı ile Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden çevrimiçi iletişim kurabilir ve işlemlerini interaktif olarak gerçekleştirebilir. Öğrenciler danışman öğretim üyelerine sosyal, kültürel ve eğitim-öğretim konularında başvurup bilgi alabilirler.

3.10.1 Etkinlikler

Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği değerlendirme yöntemi; Danışmanlık gün ve saatleri belirlenerek danışmanın odasının kapısına asılması sağlanarak belirlenen gün ve saatlerde öğrencilere danışmanlık hizmeti verilmektedir.

3.10.2  Değerlendirme

Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre yapılan işlemler; Başarı ölçüm ve değerlendirmesi yazılı ve sözlü sınavlar ve öğrenciye verilen ödevlerle değerlendirilmektedir.

3.10.3 Başarı ölçümleri

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmek (BDY) için tanımlı süreçler; Başarı ölçüm ve değerlendirmesi yazılı ve sözlü sınavlar ve öğrenciye verilen ödevlerle değerlendirilmektedir.

3.10.4 İlan

BDY süreçlerin öğrencilere ilan edilme yöntemi; Sömestr başlangıcında öğrenci ve akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleşen oryantasyon programıyla sunumlar yapılarak anlatılmaktadır. Ayrıca web sitesi üzerinden de ilan edilmektedir

3.10.2 Güvence

Programda BDY süreçleri uygulanması için güvence yöntemi; Bu değerlendirmelerin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için fakültemizin Mezuniyet ve Not Tetkik Komisyonu kurulmuştur. http://w3.bilecik.edu.tr/ziraat/yonetim-2/1394-2/