ARABIC LANGUAGE COURSE

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Yrd. Doç. Dr. Avnullah Enes ATEŞ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             TANIM

Temel dinî metinlerimizin dili olmasının yanında dinimizin birincil kaynaklardan okunarak öğrenilmesi, Kur’an ve hadislerin orijinal metinler üzerinden anlaşılmasının hazzının duyulması ve akademik, ticarî, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere çok çeşitli alanlarda faaliyetler gerçekleştirilebilmesi için Arapça öğrenimi büyük önem taşımaktadır. Arapça Dil Kursu ile katılımcıların bu çerçevede eğitim almalarına imkân sağlanmış olacaktır.

Kursa Arapça kelime ve cümle yapısına dair temel kuralların öğretilmesi ile başlanacak olması dolayısıyla başvuranların en az Kuran-ı Kerim okuyabilecek kadar Arap harflerini bilmeleri gerekmektedir. Başvuruda bulunacakların bu hususa dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

İÇERİK

Başlangıç:                 7 Mart 2018, Çarşamba

Bitiş:                          27 Nisan 2018, Cuma

Son Başvuru:            2 Mart 2018, Cuma

Eğitim süresi:           8 hafta – 32 saat

Kurs süresince Çarşamba ve Cuma günleri 18:00 – 20:00 saatleri arasında 2 saat olmak üzere haftalık 4 saat üzerinden toplam 8 hafta – 32 saat eğitim verilecektir.

KONTENJAN

Program en az 10 en fazla 15 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

BELGE

Kurs programına %80 oranında katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir.

PROGRAM YERİ

Program Cumhuriyet Cad. No:17 (Yurtiçi Kargo karşısı) Merkez/ Bilecik adresinde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

ÖDEME

Peşin:                         400  TL (KDV Dahil)

Taksit:   1. Taksit:      200  TL (KDV Dahil)                   (9 Mart 2018, Cuma tarihine kadar

2. Taksit:      200  TL (KDV Dahil)                  (6 Nisan 2018, Cuma tarihine kadar)

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi

IBAN:                        TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLSEM) web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem-en/) yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde BİLSEM’e elden teslim edilmesi.
  2. İlan edilen kontenjan dâhilinde programın açılıp/açılmayacağı ile ilgili BİLSEM web sitesinde son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde yapılacak olan duyuruların takip edilmesi.
  3. BİLSEM web sitesinde programın açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi.
  4. T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin yer aldığı makbuz ile Kesin Kayıt Formu’nda belirtilen diğer istenen belgelerin BİLSEM’e teslim edilmesi.

ÖNEMLİ NOT :

1. Makbuzun açıklama bölümünde T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin belirtilmesi gerektiği için ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  2. Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.
  3. Belirtilen son ödeme tarihlerine kadar kurs ücretini ödemeyenler kurstan faydalanamayacaklardır.
  4. BİLSEM tarafından herhangi bir eğitim materyali (kitap vb.) temin edilmeyecektir.