Öğrencilerin Huzurevi Ziyareti

5 Aralık 2018 tarihinde Dr. Öğretim Üyesi Özlem ÇALKAN SAĞLAM öncülüğünde Fakültemiz Ziraat Mühendisliği 1. Sınıf öğrencileri tarafından Huzurevi ziyareti yapıldı. Huzurevi’nde kalan kişilerin yüzlerini güldürmek, onlarla sohbet edip yalnızlıklarını paylaşmak, onlara toplumun bir parçası olduklarını hatırlatmak ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret oldukça keyifli geçti. Ziyaret bitiminde yaşlılar memnuniyetlerini belirterek ziyaretlerin tekrarlanması teklifinde bulundular.

Ders kapsamında ayrıca 6 öğrenci dönem boyunca her hafta huzurevinde kalan yaşlıları ziyarette bulunarak onların keyifli vakit geçirmelerine (sohbet etmek, film izlemek, oyunlar oynamak gibi aktiviteler) yardımcı oldular.

Proje: Huzurevindeki yaşlılarla vakit geçirmek
Huzurevi Proje ekibi:
Esra Polat
Esra Kurtuluş
Gönül Şimşek
Zeynap Kaya
Mecit Öztürk
Kadircan Efe
Proje amacı:
Yaşlılara önemli olduklarını göstermek
Onların bizler için değerli olduklarını fark ettirmek
Toplumda yaşlıların unutulmadıklarını göstermek
Gençlerin yaşlıları dinleyen, anlamaya çalışan bireyler olduğunu göstermek

Proje faaliyeti:
Her hafta yaşlılar ziyaret edilerek eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı. Farklı hayat hikayeleri dinleyerek her birinden farklı dersler çıkardık. Proje ekibi olarak her ziyaretten sonra yaşlıları mutlu görmek bizi de mutlu etti.