Mezunlar ve Belgeler Şube Müdürlüğü

Mezunlar ve Belgeler Şube Müdürlüğünün Görevleri:

• Birimlerden Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile gelen mezuniyet durumundaki öğrencilerin not durum belgelerini incelemek.
  • İncelenen not durum belgelerinde herhangi bir sorun varsa birim sorumlularına bildirip not durum belgesinde düzeltmelerin yapılmasını sağlamak.
  • Birim sorumlularının yetkilerinin dışında yada çözemedikleri bir düzeltme olduğunda Şube Müdürü ile düzeltmeleri yapmak.
  • Birimlerden gelen mezuniyet kararlarını Öğrenci Bilgi Sistemine eklemek.
  • Mezun olan öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sisteminden ilişiklerini kesmek.
  • İlişikleri kesilen öğrencilerin diplomalarını basmak.
  • Diploması basılan öğrencilerin diploma defterlerini ve mezun öğrenci listelerini çıkarmak.
  • Diploma Eklerini basmak.
  • Diplomasını kaybeden öğrencilerin ikinci nüsha diplomalarını basmak.
  • Diplomaları ve eklerini tutanakla ilgili birimlere teslim etmek.
  • Diplomasını diğer üniversitelerden almak isteyen öğrencilerin mezuniyet kararlarının öğrenci bilgi sistemine eklenmesi.
  • Diplomasını diğer üniversitelerden almak isteyen öğrencilerin ilişiklerinin kesilmesi.
  • Diplomasını Diğer Üniversitelerden almak isteyen öğrencilerin Yönetim Kurulu Kararı, İmza Sirküsü, Not Durum Belgesi ve Mezun Öğrenci Listesinin Üst Yazı ile ilgili üniversiteye gönderilmesi.
  • Geçici mezuniyet belgesi talep eden öğrencilere (gerekli durumlarda) geçici mezuniyet belgesi düzenlenmek.
  • Yüksek Onur ve Onur Belgelerini basmak ve ilgili birimlere teslim etmek.
  • %10′ a giren öğrenci listelerini ilan etmek.
  • Mezun durumunda olup dereceye giren öğrencilerin listesini ilan etmek.
  • Özel ve kamu kuruluşlarından gelen diploma teyidi ile ilgili yazıları cevaplamak.

Personeller: