Uzem ve Örgün Derslerin Çakışması Hakkında

Üniversitemiz Senatosunun 09.09.2021 tarih ve 304/2, 5 sayılı kararlarınca; 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ön lisans ve lisans programlarının toplam AKTS’sinin en az % 20’si, en fazla %40’ı kadar dersin uzaktan öğretim yoluyla verilmesine karar verilmiştir. Üniversitemiz yerleşkelerinde öğrenci yoğunluğu oluşmaması için Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından uzaktan öğretim yoluyla yürütülen dersleri kapsayan canlı ders video çekim programı oluşturulmuştur. Hazırlanan video çekim programları sonucunda daha önce çakışma nedeniyle seçilemeyen bazı örgün veya uzaktan eğitim yoluyla yürütülen dersler seçilebilir hale gelmiştir. Bu durumda olan öğrencilerin AKTS sınırları göz önünde bulundurularak ilave olarak seçebilecekleri dersler için ekteki formu doldurmaları ve akademik danışmanlarına kontrol ettirerek onaylatmaları gerekmektedir. Akademik danışmanlara onaylatılan formlar biriminiz yönetim kurulları tarafından onaylandığı takdirde Rektörlüğümüze resmi yazı ekinde yönetim kurulu kararıyla birlikte gönderilecek ve gerekli kontrollerden sonra yapılabilecek olan ilave ders ekleme işlemleri öğrenci bilgi sistemine elle işlenecektir.

Fakülte Talep Formu