Uluslararası Öğrencilerden Potansiyel Mezun Olanların Dikkatine

Türkiye’de eğitimlerinin son döneminde bulunan uluslararası öğrencilerin ülkelerindeki mezun çalışmalarına dahil edilmesine yönelik Potansiyel Mezun Çalışması yürütülmektedir. Potansiyel Mezun Çalışmasının amacı; eğitim programlarının son döneminde olan, aynı yıl içerisinde mezuniyetleri kuvvetle muhtemel uluslararası öğrencilerimizin ülkelerine dönmeden önce “Türkiye Mezunu” kimliği aidiyetine sahip olmalarını temin etmek, dolayısıyla ülkelerine döndüklerinde ülkemiz ve diğer Türkiye Mezunları ile irtibatlarını sürdürme eğiliminde olmalarını, Türkiye Mezunlarına yönelik çalışma ve projelerde yer almalarını ve varsa ülkelerinde Türkiye Mezunları dernek aktivitelerinde yoksa dernek kurulması çalışmalarında aktif rol almalarını sağlamaktır.

Bu amaçla 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında mezun olma durumunda olan uluslararası öğrencilerin Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının hazırlamış olduğu ” http://url.ytb.gov.tr/bar ” adresinde yer alan anketin uluslararası öğrenciler tarafından 13 Eylül 2020 tarihine kadar cevaplandırılması gerekmektedir. Bölümümüzdeki yabancı uyruklu öğrencilerden mutlaka anketi doldurmalarını rica ediyoruz.