Başka Üniversitelerin Yaz Okulunda Ders Alma Hakkında

Başka üniversitelerin yaz okulundan ders alınabilmesi için:

1) Üniversitemizde açılmamış veya açılmasına rağmen kayıt yapılamamış (dersin ilan edilip açılamaması v.b) olması

2) Dersin daha önce en az bir kez alınıp, devam koşulunun yerine getirilmiş olması

3) Ders içeriği ile birlikte dersin kredi, ders saati veya AKTS’sinin bölümümüzdeki ilgili ders ile uyuşması

4) Yaz okulunda kendi üniversitemiz ve başka üniversiteden toplam en çok dört derse kayıt yaptırılabilir.

Koşullarının sağlanması ve bölüm başkanlığımızın uygun görmesi halinde ilgili dersler başka bir üniversitenin yaz okulundan alınabilecektir.

İstisnai durum olarak “yaz okulu sonunda mezun olma durumunda olan veya genel not ortalaması 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler ile çift anadal öğrencilerinin ikinci anadal programındaki kayıtları için daha önce hiç almadıkları veya devam koşulunu yerine getirmedikleri zorunlu dersleri başka bir üniversitenin yaz okulundan alabileceklerdir.

Başka üniversitenin yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerimizin Bölümümüzde dersi veren öğretim üyesine e-postayla aşağıda verilen başvuru şablonuyla  müracaat etmeleri gerekmektedir. Başka üniversitenin yaz okulunda ders içerik başvurularına UYGUN/RED şeklinde mail ile dönüş sağlanacaktır.

Başvuru:

• Örnek mail metni; Daha önce en az bir kez alıp, devam koşulunu yerine getirdiğim ve 2019-2020 yaz okulunda bölümümüz bünyesinde açılmayacak olan …………………………… dersleri………………………………… Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Yaz okulunda almak istiyorum. Almak istediğim derslerin listesi aşağıda olup, bu derslere ait kredi/AKTS/ders saati ve ders içeriklerini gösterir belge ekte sunulmuştur.
  • E-posta konu kısmında; ders içerik
  • Bölüm ve alınan derslere ait kredi/AKTS/Ders saatini gösteren ders içerikleri
  • Başka üniversitenin yaz okulunda alınan derslerin, ders içeriklerinin bulunduğu resmi link ( www…………edu.tr……).
  • “Yaz okulu başka üniversiteden alma talep formu” doldurarak eklenmesi

Dersi veren öğretim üyesi tarafından ders içeriği UYGUN dönüşü yapılan öğrenciler için başvurunun ikinci aşaması:

İlgili mail adresiyle ders içerik kontrolü yazışmaları (ders içerik  UYGUN maili) ve “yaz okulunu başka üniversiteden alma talep formunu”  doldurarak im_bb@bilecik.edu.tr  adresine göndermeleri gerekmektedir.

Yaz-Okulunu-Başka-Üniversiteden-Alma-Talep-Formu