Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı yaz döneminde öğrenciler stajlarını gerekli tedbirlerin alınması şartıyla mümkünse bulundukları şehirlerde veya başka şehirlerdeki firmalarda yapabileceklerdir. Alınan bu karar salgında olağanüstü bir durum olması halinde yeniden gözden geçirilecektir.

Üniversitemizdeki tüm öğrencilerin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında yaz okulu uzaktan öğretim yoluyla yürütülürken aynı anda hem yaz okulunda ders alıp hem de staj yapılabilecektir.


Bölümümüz öğrencilerinin yapmak zorunda oldukları staj için izlemeleri gereken adımlar aşağıda belirtilmiştir. Stajların geçerli olması için dikkatle okunmalı ve yerine getirilmelidir.

  • 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı staj dönemi salgın sürecinden dolayı stajlar 22.06.2020 ile 26.09.2020 tarihleri arasında olması gerekmektedir (mezun durumda olan öğrenciler için 18.09.2020 tarihi geçerli değildir).
  • Öncelikle, tüm öğrencilerimiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Kılavuzunu, bölümümüz web sayfasından temin ederek dikkatlice okuması ve bilgilenmesi gerekmektedir.
  • Staj yapacağı Kurum/işletme ve kesin tarihleri belli olan öğrencilerin staj sürecinin başlatılması için aşağıdaki form ve belgeleri doldurup, gerekli yerleri imzalamalıdır. Sonrasında bu evraklar ile staj tablosu (excel dosyasıyla digital olarak) doldurularak im_bb@bilecik.edu.tr adresine konu kısmına staj başlangıç tarihi (gün/ay/yıl) yazılarak mail göndermesi gerekmektedir. Bu işlem stajınıza başlamadan en az 10 gün öncesinden (staj başlangıç günü Pazartesi olacak şekilde) e-posta yoluyla (taranarak pdf formatında, evrakların kurum/işletme/yetkili veya öğrenci güncel e-postasıyla ve kaşe/mühür/ıslak imzası kontrol edilebilir olmalıdır) teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Staj başvuru onaylanan öğrenciler “Sigorta başlangıç belgesini” e-devletten arama kısmına işe giriş yazarak stajınız başlamadan 1-2 gün öncesinden temin edebilirsiniz.
  • Stajyer öğrenci mutlaka sigorta başlangıç belgesi aldıktan sonra stajına başlamalıdır (sigorta giriş belgesi alamayan öğrenciler staj komisyonuyla iletişime geçmelidir).
  • Staj evraklarınızda oluşan imza veya önemli bir eksiklik sonucu işlemleri tekrar yapmanız gerekecektir. Bu durumda güncel e-postalarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Staj başvuru sürecinin daha etkin ve hızlı devam edebilmesi için tüm bilgilendirmeler ve yazışmalar sadece im_bb@bilecik.edu.tr mail adresinden yapılacaktır.

Gerekli evraklar;

  1.  Staj başvuru dilekçesi formu (Ek-1)
  2.  Zorunlu Staj Formu (Ek-2)
  3.  Staj Taahhütnamesi (Staj Taahhütnamesi)
  4.  Sağlık provizyon belgesi (https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama)
  5.  Staj tablosunun doldurulması (Staj Tablo)

  • Stajyer Öğrenci Staj raporunu Ek-5’de verilen yazım kurallarına uygun olarak hazırlamalıdır.
  • Öğrenci; staj raporunu (Staj raporundaki iş akışlarının her bir sayfası iş yeri mühendisi tarafından imzalı ve kaşeli), eklerini, staj değerlendirme formunu (kapalı bir zarf içinde staj sorumlusu tarafından kapalı ve onaylı zarf içerisinde doldurulması gerekmektedir) ve stajyer öğrenci devam takip çizelgesini Ek-5 kurallarına uygun ciltli staj defteri haline getirdikten sonra Ders Ekle/Sil  son gününe kadar teslim etmesi gerekmektedir (2019-2020 Bahar dönemi sonunda mezun durumda olacak kısmi stajı kalan öğrenciler ve şuan mezun durumda olan öğrenciler, staj defterlerini posta ile teslim ettikten sonra online staj mülakatı yapılacaktır.)
  • Staj süresinde ücret alan öğrenciler, Staj işyeri ve ücret bilgi formu; staj ücretine ait dekontla birlikte staj bitiminde Dekanlık Tahakkuk Birimine  teslim etmesi gerekmektedir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Yönergesi

Staj İşyeri ve Ücret Bilgileri Formu