4.3.3. Olanaklar ve Destekler

Araştırma kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için sunulan olanaklar, imkânlar ve destekler; Bölüm araştırma kaynakları,

4.3.3.1. Fiziksel, Teknolojik ve Finansman

Üniversitemiz stratejik planda yer alan araştırma-geliştirme strateji ve hedeflerini gerçekleştirmek için üniversite bütçesinden bilimsel araştırma projeleri koordinatörlüğüne verilen bütçe ve idari ve mali işler dairesi başkanlığından makine teçhizat alımı için ayrılan bütçe ile finanse edilmektedir.

4.3.3.2. Laboratuvarlar

Laboratuvarlarımız kurulum aşamasındadır.

4.3.3.3. Projeler

Birimimiz bünyesinde henüz yürütülmekte olan veya tamamlanmış bir proje bulunmamaktadır. Proje önerileri üzerinde çalışılmaya devam edilmektedir.

4.3.3.4. Etik Kural Destekleri

28.11.2012 tarihinde Üniversitemizin akademik birimlerinde yapılacak olan her tür bilimsel araştırma, çalışma, yayın ve etkinliklerde uyulması gereken etik norm ve ilkeleri belirlemek, etiğe aykırı davranışların yaptırımlarını düzenlemek, uygulamayı gözetmek amacıyla oluşturulacak Üniversite Etik Kurulunun görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma esaslarını tespit etmek amacıyla hazırlanan Etik Kurulu Yönergesi yürürlüğe konulmuştur.

4.3.3.5. Ölçme-Değerlendirme

Destek ve imkânların yeterliliği ve etkililiği ölçme ve sonuçlarını değerlendirme yöntemi;

• Üniversitemiz 2017-2021 dönemi Stratejik Planlama çalışmalarına 2016 yılında başlanmış olup, çalışmaları yürütmek üzere Stratejik Planlama Hazırlama Ekibi ile Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Daire Başkanlıkları düzeyinde Stratejik Planlama Hazırlama Komisyonları oluşturulmuştur. Bu konuda yapılan çalışmalardan faydalanılarak, Üniversitemizin, durum analizi yapılmış, misyonu, vizyonu ve temel ilkeleri tespit edilmiş, amaçları ile hedefleri yeniden belirlenerek, bu amaç ve hedefleri gerçekleştirecek kaynak dağılımları yapılmış, izleme ve değerlendirme kriterleri oluşturulmuştur.