4.1.1. Araştırma Stratejisi

Birimin araştırma stratejisi ve hedefleri üniversitenin misyon ve vizyonları doğrultusundadır.

4.1.1.1. Ar-Ge Politikası

Ar-Ge politikası, stratejisi ve hedefleri üniversitenin misyon ve vizyonları doğrultusunda izlenen araştırma politikasıdır.

4.1.1.2. Ar-Ge Stratejisi, (Yerel/Bölgesel/Ulusal Kalkınma Hedefleri İle Uyumu)

Ar-Ge stratejisi olarak yürütülen ve yürütülmesi planlanan projelerin konularının yerel/bölgesel/ulusal kalkınma ile ilgili olmasına dikkat edilmektedir.

4.1.1.3. Araştırma Fırsatları

Araştırma fırsatları, yapılan çalışmalar Akademik Teşvik Komisyonunca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü Yönergesine göre oluşturulur.

4.1.1.4. Öncelikli Alanlar

Öncelikli alanlar, ülkemiz adına geliştirilmesi önem arz eden alanlar (yenilenebilir enerji vb.) olarak seçilmektedir. Ayrıca TÜBİTAK tarafından açıklanan öncelikli alan proje çağrıları da takip edilerek, hazırlanacak olan projelerin bu konularla ilgili olmasına dikkat edilmektedir.

4.1.1.5. Ortak Araştırma Faaliyetleri

Ortak araştırma faaliyetleri, hem yurt içindeki üniversiteler, araştırma merkezleri, özel kuruluşlar ve araştırmacılar ile hem de yurt dışındaki muadilleri ile yürütülmesi planlanan projeler ve araştırma makaleleri ile sağlanabilecektir.

4.1.1.6. Araştırma Platformları

Araştırma platformları, yurt içi ve yurt dışı tabanlı proje fonlama kuruluşlarıdır.

4.1.1.7. Etik Değerler

Etik değerler göz önüne alınarak araştırmalarda insan, hayvan, çevre gibi unsurlara zarar verilmemesi, diğer araştırmacıların haklarının çiğnenmemesi konularına dikkat edilmektedir.

4.1.1.8. Araştırma Çıktıları

Araştırma çıktıları,yürütülmesi planlanan projelerden alınacak sonuçların teknik raporlara, araştırma makalelerine ve konferans bildirilerine dönüştürülmesi ile elde edilecek tüm çalışmalardır.