Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine!

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Dönemi’nde staj yapacak öğrencilerimiz,  her biri 20 iş günü (Staj I – Elektrik ve Staj II – Elektronik) olmak üzere iki dönem staj yapılmaktadır. Staja başlamadan önce staj yönergemizin mutlaka okunması gerekmektedir. Staj başlangıcından en az 15 gün önce bölüm staj sayfasında belirtilen staj formlarının (1-6 maddelerinde yer alan) Arş. Gör. Keziban ERKAL hocamıza teslim edilmesi gerekmektedir.

• Stajlar 24.06.2022 ile 12.09.2022 tarihleri arasında olması gerekmektedir. (Mezun durumda olan öğrenciler için bu tarihler geçerli değildir). Bütünleme sınavına kalacak olan öğrencilere maksimum 3 gün izin verilmektedir.
  • Staj başvurusunu staja başlamadan en az 15 gün önce yapmanız gerekmektedir. Staj başlangıç ve bitiş tarihlerini belirlerken resmi tatil (Kurban bayramı, 15 Temmuz, Zafer Bayramı vb.) günlerini de dikkate almanız gerekmektedir. Toplam 20 iş günü olmalıdır.
  • http://w3.bilecik.edu.tr/elektrikelektronik/ogrenci/staj/bölüm web adresinden staj ile ilgili kılavuzu, staj öncesi ve sonrası yapılacakları ile sıkça sorulan sorular kısmını dikkatli okuyunuz.
  • Cumartesi çalışacak olan arkadaşlar staj kabul belgesinde ilgili alana çalışacağı tarihleri yazmalıdır.
  • Müstehaklık sorgulama sayfasında provizyon bulunmayan arkadaşlar e-devlet sayfasının ekran görüntüsünü çıktısını alabilirler.
  • Sigorta başlangıç belgesini sadece E-devletten arama kısmına işe giriş yazarak temin edilecektir. (Staj başlamadan 1-2 gün öncesi temin edebilirsiniz).
  • Staj süresinde ücret alan öğrenciler, Staj işyeri ve ücret bilgi formu; staj ücretine ait dekontla birlikte staj bitiminde Dekanlık Tahakkuk Birimine  teslim etmesi gerekmektedir. İlgili form bölüm staj sayfasında yer almaktadır.
  • Mezun durumunda olup sadece stajı kalan arkadaşlar normal dönemde de stajlarını yapabilirler. Staj defterlerini de stajlarını tamamladıktan sonra teslim edebilirler.