Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine!(22.06.2020)

STAJ DUYURUSU

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Dönemi’nde staj yapacak öğrencilerimiz, Üniversitemiz Senato Kararı’na istinaden; stajlarını gerekli tedbirlerin alınması şartıyla mümkünse bulundukları şehirlerde veya başka şehirlerdeki firmalarda yapabileceklerdir.

 

  • 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı staj dönemi salgın sürecinden dolayı stajlar 29.06.2020 ile 05.09.2020 tarihleri arasında olması gerekmektedir. (Mezun durumda olan öğrenciler için 05.09.2020 tarihi geçerli değildir).Yaz okulunun uzaktan eğitim ile yapılmasından dolayı aynı anda yaz stajını da yapabileceklerdir. (Sadece 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı staj döneminde geçerlidir.)

 

  • COVID-19 nedeniyle staj başvuruları e-mail yoluyla kabul edilecektir.  Başvuru formlarını gokhan.poyraz@bilecik.edu.tr ’ye her bir formu pdf formatında eksiksiz olarak doldurup gerekli yerlere kendi imzalarını atarak scanner ile taratıp pdf formatında mail olarak atmanız gerekmektedir. Formlarda oluşan imza eksikliği veya önemli bir eksiklik sonucu işlemleri tekrar yapmanız gerekecektir. Okunmayan evraklar kabul edilmeyecektir. Belgelerin fotoğrafını çekip göndermeyiniz. Mobil tarayıcı (scanner) programlarını kullanabilirsiniz. Bu programlar yardımıyla veya tarayıcı ile taratıp okunur biçimde gönderiniz. Atacağınız mailin konusu ve evrakların bulunduğu dosyanın ismi (Staj Başvurusu – Ad Soyad) şeklinde olmalıdır.
  • Covid-19 sebebiyle stajı yarım kalan öğrencilerin kalan staj gün sayısı kadar tekrar staj başvurusu yapması gerekmektedir. (Mezun durumunda olup sadece stajı kalan arkadaşlar normal dönemde de stajlarını yapabilirler. Staj defterlerini de stajlarını tamamladıktan sonra teslim edebilirler.)
  • Final sınavlarından hemen sonra staja başlayabilirsiniz. Bütünleme tarihlerinde de staj yapabilirsiniz.
  • Staj başvurusunu staja başlamadan en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir. Staj başlangıç ve bitiş tarihlerini belirlerken resmi tatil (15 Temmuz vb.) günlerini de dikkate almanız gerekmektedir. Toplam 20 iş günü olmalıdır.
  • http://w3.bilecik.edu.tr/elektrikelektronik/ogrenci/staj/ bölüm web adresinden staj ile ilgili kılavuzu, staj öncesi ve sonrası yapılacakları dikkatli okuyunuz.
  • Cumartesi çalışacak olan arkadaşlar staj kabul belgesinde ilgili alana çalışacağı tarihleri yazmalıdır.
  • Müstehaklık sorgulama sayfasında provizyon bulunmayan arkadaşlar e-devlet sayfasının ekran görüntüsünü göndereceklerdir.
  • Sigorta başlangıç belgesini sadece E-devletten arama kısmına işe giriş yazarak yada aşağıdaki linkten temin edilecektir. (Staj başlamadan 1-2 gün öncesi temin edebilirsiniz) https://www.turkiye.gov.tr/sgk-esgkuyg-esgksifre-ise-giris-isten-ayrilis
  • İşyerinden Ek-2’nin istenmesi durumunda Öğr. Gör. Gökhan Poyraz’dan yada bölüm sekreterliğinden temin edebilirsiniz.
  • Staj süresinde ücret alan öğrenciler, Staj işyeri ve ücret bilgi formu; staj ücretine ait dekontla birlikte staj bitiminde Dekanlık Tahakkuk Birimine  teslim etmesi gerekmektedir. İlgili form bölüm staj sayfasında yer almaktadır.
  • Staj defterinizin yazımında kılavuzu dikkatli okuyunuz. Staj defter tesliminizde bölüm staj sayfasında staj sonrası yapılacaklar listesindeki sıralamaya göre yapınız. Staj raporundaki iş akışlarının her bir sayfası iş yeri mühendisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır. Ek-2 staj defterinize eklemeden ciltleme yapmayınız ve gerekli imzaları defter tesliminde tamamlayınız.

 

2020 Yaz Döneminde  Staj Başvurularında izlenmesi gerekli formlar aşağıda sıralanmıştır.

  1. Staj Kabul belgesi  (Firma Tarafından yazılmış, imzalı ve kaşeli, tarihler ve lab/işletme stajı yapılacağı açıkça belirtilmiş olmalı, cumartesi çalışıyor mu kısmı doldurulmalı ve resmi tatil günlerine dikkat edilmelidir.) staj_kabul_belgesi
  2. Staj başvuru dilekçesi formu  Ek-1 (Not: Dilekçedeki boşluğa kaçıncı staj olduğu bilgisi girilecektir. Staj I Elektrik, Staj II Elektronik  belirtilmelidir.) Staj başvuru dilekçesi formu Ek-1
  3. Ek-2  Mühendislik Fakültesi Zorunlu Staj Formu (2 Adet) Ek_2_Zorunlu staj Formu
  4. E-devlet üzerinden alınacak olan, müstehaklık belgesinin çıktısı (https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama)
  5. Ek-7- Staj Taahhütnamesi güncel olanı Ek-7_STAJ-TAAHHÜTNAMESİ
  6. Staj tablosunun doldurulması Staj_Tablo