İYS Sistem Yöneticisi Kılavuzu

WEB sitesine kullanıcı erişim yetkisi verme

• Sitelerim -> Ağ yöneticisi -> Siteler
  • İlgili web sitesinin üzerine gelince, düzenle’ye tıkla
  • Yukarıdan (2. sekme) kullanıcılar sekmesini seç
  • Başka bir sitede sorumluysa; “Var olan kullanıcıyı ekle” kısmına isim yaz, kendisi tamamlanıyor
  • Yeni kullanıcı ise; “Yeni kullanıcı ekle
  • Rol’den editör seç.
  • Kullanıcı ekle“ye tıkla.

İYS Kullanıcısı “editör” kimliğiyle siteye bağlanma

• Sitelerim -> Ağ yöneticisi -> Siteler -> Kullanıcılar
  • Giriş yapmak istediğin sitenin kullanıcısını bul
  • Kullanıcı adının altında çıkan Değiştir‘e tıkla
  • İYS ana sayfası geliyor
  • İYS giriş yap seçeneğine tıkla
  • Direk kullanıcı adıyla siteye giriş yapılıyor.

Site kopyalama

• Sitelerim -> Ağ yöneticisi -> Duplication
  • En üstten “Original site to copy” kısmından kaynak siteyi seç.
  • New Site – Address kısmına yeni sitenin adresini yaz.
  • Alt kısma açıklama ve yöneticiyi gir.
  • Duplciate bas.
  • Site başlığında birim adını değiştirmek için: Görünüm -> Bileşenler -> Header -> Metin

Kopyalanacak Siteler

Fakülte, Yüksekokul, Rektörlüğe Bağlı Bölüm Başkanlıkları: fakulte-yy-bb

Enstitüler: enstitu

MYO’lar: myolar

Fakülte, Yüksekokul Bölümleri: bolum-fakulte-yo

MYO Bölümleri: bolum-myo

Merkezler: merkezler

İdari Birimler, Koordinatörlükler: idari

Sempozyum, vb. diriğer faaliyet sayfaları: diger

Duyurular başlığının görünür olması için: (Düzenlendi)  _Gerek kalmadı_

• Duyurular kısmı olan web sayfasında Ayarlar -> Advenced Post List sayfasında bulunan tabloda;
  • Duyurular satırına Load’a tıkla -> General Options’da Filename’in adını değiştir “Duyurular” yazarak PC’ye yüklenmeli.
  • Yeni sayfada aynı alana gelip Import Preset kısmından gözat ile dosya seçilerek “Import” yaparak bilgisayardaki dosya yüklenir.
  • Tabloya gelen Duyurular satırında Load butonuna tıklanır.
  • Tabloların üstünde bulunan Save Preset seçeneği ile kaydedilir.
  • Yeniden; sayfada aynı alana gelip Import Preset kısmından gözat ile dosya seçilerek “Import” yaparak bilgisayardaki dosya yüklenir.
  • Tabloya gelen Tüm Duyurular satırında Load butonuna tıklanır.
  • Tabloların üstünde bulunan Save Preset seçeneği ile kaydedilir.

İngilizce Sayfalar

İngilizce Site istenen sayfada solda Ayarlar -> Language Bar Flags ->

•  Activate bar: Evet
  • Title of bar: Boş bırak (sil)
  • Position of bar: Yukarda
  • Side of Flags: Solda
  • Disable WP bar: Hayır
  • Bağlantıyı harici sayfada aç: Hayır
  • KAydet
  • Yukarıda Avrupa seçeneğinde olması istenen dil bayrakları seçiliyor, tıklanınca gidecek link veriliyor.
  • Bunu iki site içinde yapılıyor.

Genel

Yer imleri (Bağlantılar) kısmına yeni bir web adresi eklemek için, soldaki menüden Bağlantı eklenmelidir. Eklenen bağlantılar duyuru, etkinlik, vb. içerikler görüntülenirken sayfanın sağında listelenecektir.

İletişim Mesaj Kutusu İçin Birim E-posta Adreslerinin Güncellemesi: İletişim -> İletişim Formları Başlığı -> Posta kutucuğu -> Kime: alanı güncellenir.

Footer kısmı yazılarını değiştirmek için (Ör: Tasarım: Basın Yayın….): Görünüm -> Özelleştir -> Theme Settings-> General

Logo (Başlıktaki logonun silinmesi durumunda): Görünüm -> Özelleştir -> Site Kimliği -> Logo ekle

Etkinlikler Başlığının Değiştirilmesi: Ayarlar- > Sayfa Yapıcı -> Bileşenler Başlığında Etkinlikler başlığı değiştirilebilir.

Tüm Duyurular Başlığının Silinmesi Halinde: Sayfalar- > Yeni Sayfa Ekle-> “Tüm Duyurular” adında yeni başlık ekle Görsel-Metin-Sayfa Yapıcı seçeneklerinden “Sayfa Yapıcı”ya geç ->

-> Başlamak İçin “widget” ekle -> “Advanced Post List” kutucuğunu seç ->Sayfa en alında bulunan “Hide from auto menu”ye tik at -> Yayımla

Eğer “Anasayfa-Ön sayfa” kısmına müdahale edilmesinden kaynaklandıysa:

Sayfalar -> Anasayfa-Ön sayfa -> Duyurular kutucuğunu sil -> üstte bulunan “Bileşen Ekle” seçeneğine tıkla “Advanced Post List”i seç -> Güncelle

İçeriği Başlığa Eklemeden Oluşturmak:

Eklenti Ayarları: Ağ yöneticisinde – > Auto Menu From Pages -> etkinleştir (Şu anda tüm sayfalarda etkin)

Sayfalarda etkin olması için her sayfada tek tek yapılıyor: Görünüm -> Menu -> “Primary Menu” tikle ->Kaydet

Menülerde güncelleme yapıldıktan sonra Sayfa başlığında bulunan “Sync Auto Menu”ye iki kere tıkla

İletişim – Ön Kayıt vb. Form Oluşturmak:

İletişim Menüsü: Uygun olan bir form çoğaltılarak kopyalanır.

Form, kısmında listelenen seçeneklerden istenen eklenir.

Posta, kısmında Forma eklenenlerin posta’da hangi alanlara geleceği belirlenir. “Aşağıdaki alanlarda, bu posta etiketlerini kullanabilirsiniz:” kısmında formda oluşturulan alanlar görüntülenir istenilen alana kopyalanır. Kaydedilir.

Sayfa Ziyaretçi Sayıları Kısmını Ayarlamak İçin: Ayarlar -> Post Hits Conter alanından görüntülenme ayarları belirlenebilir.

Örnek: Sadece ziyaretçilerin görüntülemeleri görünsün şeklinde tercihlerinde bulunulabiliyor.

Arayüz Tasarımı Renkler

Header alanı için (Başlık): Görünüm -> Özelleştir -> Theme Desing -> Page -> : #…

Ana menü ve alt menüler için: Görünüm -> Özelleştir -> Theme Desing -> Menu

Background: Ana menü çubuğu rengi (Second Level Hover ile aynı renk)