Program Profili

Bu program; Serbest Muhasebecilik mesleğini icra  edebilecek veya işletmelerin muhasebe bölümlerinde  sorumluluk üstlenebilecek ara insan gücü yetiştirmeyi  amaçlayan 2 yıllık bir yükseköğretim programıdır. Bu  amacı gerçekleştirmek üzere program öğrencilerine, ülkemizde  01.01.1994 tarihinde uygulamaya konulan çağımızın vazgeçilmez aracı olan bilgisayarları bu yönde  daha aktif kullanarak ülkemizde bu alandaki ihtiyacı karşılayabilmek için ara meslek elemanı yetiştirmek amacıyla  öğretime başlamıştır.

MUHASEBE PROGRAMININ AMACI:

1.sınıf tacirin ve 2.sınıf tacirin mali müşavirlik hizmetini ve işletmelere  önmuhasebe hizmetini verebilecek, aynı zamanda vergi uygulamalarını ve sosyal güvenlik işleyişini bilen   meslek elemanları yetiştirmektir.

MUHASEBE PROGRAMININ HEDEFLERİ:

1-Türk Hukuk Sistemini ve işletmelerin tabi olduğu ticarî mevzuatı tanımak,
2-Ticari hayatta kullanılan belgeleri tanıyıp kullanabilmek,
3-Temel ekonomi ilke ve kavramlarına hâkim olmak,
4-Sosyal güvenlik işlemlerini ve vergi hesaplamalarını yapan, muhasebe belgelerini işleyip, beyanname   düzenleyebilmek,
5- Uygulamada yer alan muhasebe programlarını bilgisayar ortamında öğrenip,kullanabilmek,

Bölüm mezunları nerede iş yapabilir?
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından mezun olan öğrenciler, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik bürolarında iş bulma olanağına sahiptirler. Ayrıca mezunlarımızın sanayi, ticaret ve hizmet işletmelerinde muhasebe ve finansman birimlerinde görev alabilirler.

DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılabilir?
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından mezun/mezun durumda olan öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek lisans seviyesine geçiş yapabilirler. Dikey geçiş yapılabilecek Lisans bölümleri;

– Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
– İşletme
– İşletme Bilgi Yönetimi
– İşletme- Ekonomi